In juni schreef ik dat ik niet kan barbecueën. Naar aanleiding van die blog kreeg ik veel tips van lezers. Deze zomervakantie begonnen wij dus weer vol goede moed aan de glutenvrije barbecue. En ik moet zeggen, ik barbecue steeds beter glutenvrij.
Het was een lange periode mooi weer en ik had geen zin om in de keuken te staan. Daarom hebben wij dagen achter elkaar gebarbecued. Wat mij vaak tegenstaat bij een bbq is dat je zo ontzettend veel eet, veel meer dan dat je zou eten als je ‘gewoon’ zou koken. Wij grilden een ‘gewone’ maaltijd van aardappelen, vlees en groente op de barbecue. Zo bleef het makkelijk glutenvrij, want geen gedoe met stokbrood en sausjes, en ook goed te behappen.
Aardappels legde ik als eerste op het rooster. Ik verpakte ze in aluminiumfolie en deed in het pakketje vaak ook nog wat zout, kruiden en olie. Groente pakte ik soms in alufolie, soms ging het rechtstreeks op het rooster. De broccoli en wortel heb ik eerst een minuutje geblancheerd.
En soms is het feest. Bij een jager kochten wij een hertenbout. Deze heeft twee uur op de barbecue langzaam liggen garen in een schaal met wijn, ui en knoflook en was heerlijk mals.