Glutenvrij Dresden

Deze zomer zijn wij een paar dagen in Dresden geweest. Wij vonden het een prachtige stad. Ter voorbereiding aan ons tripje googlede ik “Dresden gluten frei.” Dat leverde een paar hele bruikbare tips op.

Hotel
Let Landhotel Dresden ligt dan wel iets buiten de stad, je kunt er erg goed glutenvrij eten. Er is een glutenvrije kaart en er wordt een goed glutenvrij ontbijt geserveerd. De keuken is gecertificeerd door de Duitse Coeliakie Vereniging.

De kaart in Landhotel Dresden
De kaart in Landhotel Dresden
Artikel over Landhotel Dresden
Artikel over Landhotel Dresden

Dresden ontbijtGlutenvrij ontbijt in Landhotel Dresden

Glutenvrij ontbijt in Landhotel Dresden

Als lunch picknickten we in de speeltuin met een rol rijstwafels, kaas en fruit. Lekker makkelijk, snel en voordelig.

Avondeten
‘s Avonds gingen we wel uit eten. De eerste avond waren we moe en hongerig. We zijn toen op goed geluk een restaurant in het centrum ingelopen. Die Burgerei leek mij onderdeel van een keten, die hebben meestal een duidelijke kaart dus dat durfde ik wel aan.  Die Burgerei is een hamburgerrestaurant. Er staan ook een aantal koolhydraatarme hamburgers op de kaart, zonder broodje. Alexander at een met spiegelei en salade. Prima in orde.

Burgerei
Die Burgerei

De Burgerei ligt in de Altstad aan de voet van de Frauenkirche. Dit gedeelte van de stad is in de Tweede Wereld Oorlog helemaal platgebombardeerd. De Frauenkirche heeft decennia als hoop puin op de Neumarkt gelegen. Na de val van de muur is de kerk en het omliggende plein weer opgebouwd. Dit deel van de stad is dus oud en nieuw tegelijk.

De tweede avond aten wij in de Neustad bij Mexicaans restaurant Espitas. Mexicaanse restaurant hebben vrijwel altijd wel een glutenvrije keuze. Zo ook Espitas.

Taco's bij Espitas
Taco’s bij Espitas

De kinderen aten er lekkere maistaco’s en wij Fajita’s. En ze schonken een prima Margerita voor mama.

En wat we verder nog deden? We wandelden door de Altstad en de Neustad, beklommen de Frauenkirche, winkelden in de Praguerstrasse, bekeken de Kunsthofpassage en de Brühlsche Terrasse , en bezochten Schloss Pillnitz, het Grünes Gewölbe en Schloss Moritzburg.

Landhotel Dresden: Fritz-Meinhardt-Strasse 105
Die Manufaktur Burgerei: Neumarkt 32, Dresden
Espitas: Louisenstrasse 39, Dresden

Dresden (6)
De koepel van de Frauenkirche

 

2 thoughts on “Glutenvrij Dresden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.