Glutenvrij eetdagboek van Alexander, 8 3/4 jaar oud

Alexander heeft in de eerste week van school een eetdagboek bijgehouden om jullie een indruk te geven van wat hij zo eet op een dag. Alexander zit in groep 5 en zit op turnen. Hij traint 10 uur in de week.

Maandag 
Ik begin de dag altijd met pap van melk met Teffmix en rijstepap. Soms doet mama daar ook nog haver- of quinoavlokken bij. Dan voel ik me wel wat langer vol maar ik vind het niet zo lekker. Ik doe ook nog een lepeltje Nutella in mijn papa, daar wordt hij lekker zoet van. Ik drink er warme melk bij.
Op school eet ik als tien-uurtje een banaan en daar drink ik wat Roosvicee bij uit mijn Dopper.
In mijn lunchtrommel zitten drie zelfgebakken boterhammetjes met kaas en gekookte worst. Ik drink mijn Dopper leeg.
Na school ga ik naar de naschoolse opvang. Als we daar aankomen drinken we eerst thee of limonade met fruit, ik eet een stukje appel en twee stukjes peer. Na een uurtje spelen eten mijn vrienden ontbijtkoek, ik krijg dan glutenvrije speculaas die ze voor mij in een trommeltje hebben.
‘s Avonds kookt papa. Dan eten we meestal gekookte aardappels, groente en een stukje vlees. Vanavond maakt hij broccoli met een tartaartje, lekker. Ik neem er ook een lepeltje mayonaise bij.
Omdat het al laat is eten we geen toetje meer.
glutenvrije pap
Dinsdag 
Ik ontbijt weer met pap met Nutella en een glas melk. Op school is een klasgenoot jarig. Ik weet niet zeker of de traktatie glutenvrij is mag ik iets uitkiezen uit mijn trommeltje. Ik kies een mini-brosje. Mijn tien-uurtje, een stukje zelfgebakken ontbijtkoek, blijft in mijn tas.
In mijn lunchbox zitten drie boterhammen met kaas, worst en Nutella. Daar drink ik Roosvicee uit mijn Dopper bij.
Oma Ellen haalt mij en mijn zusjes op uit school. Oma is ook glutenvrij en neemt altijd iets lekkers mee als zij komt oppassen. Vanmiddag eten we door oma gebakken kwarkbroodjes met aardbeien en we drinken er een kopje thee bij. Zij kookt ook ‘ avonds. Ze maakt heel lekker suddervlees met aardappelen en spinazie, mijn favoriete groenten! Als toetje eten we een bakje Griekse yoghurt.
Woensdag
Na mijn ontbijt van pap en een glas melk brengt papa ons naar school. Woensdag is fruitdag op school, dan moeten we als tienuurtje fruit of groente meenemen. Ik heb vandaag een banaan bij me met een pakje sap.
We hebben een halve dag op school. Vandaag eten we warm tussen de middag omdat ik vanavond moet sporten. Papa heeft een lekkere andijviestampot gemaakt met spekjes. Als toetje eet ik een Danoontje en ik drink er een glas water bij.
Ik train vandaag tussen vier en half acht. Na het turnen drink ik achterop de fiets bij mama een pakje chocomelk. Mijn trainer zegt dat dat goed is na het sporten.
Als ik thuis komt drink ik een groot glas Roosvicee en eet ik twee zelfgebakken boterhammen met een gebakken ei.
Donderdag
Ik ontbijt met pap en melk. Ik eet als tien-uurtje een bakje studentenhaver, eerst de rozijntjes en dan de nootjes. Ik drink er een pakje sap bij.
In mijn broodtrommel zitten vier boterhammen met kaas, worst en Nutella. Ik eet er twee en bewaar er twee voor na school.
Na school komt opa mij halen om me naar turnen te brengen. In de auto eet ik mijn andere boterhammen en drink water uit mijn Dopper. Van opa krijg ik wat snoepjes, lekker!
Tijdens de training drink ik water en na afloop krijg ik van opa een flesje chocomelk.
Als ik thuiskom warmt mama een bordje eten voor me op. Ik eet gebakken aardappelen met een gehaktbal en doperwten. Ik drink een groot glas limonade.

 

 

 

Vrijdag
Ontbijt is weer pap met melk. Als tien-uurtje heb ik een notenreep in mijn tas. Ik vind het niet zo lekker dus ik eet maar de helft op. Ik drink er Roosvicee uit mijn Dopper bij. Tussen de middag eet ik drie boterhammen. Mama heeft nieuw brood gekocht in de supermarkt. Het heet Genius en ik vind het heerlijk.

Na school ga ik met mijn vriend Oscar om te Lego-en. Bij hem thuis eten we rijsttafels met chocopasta uit een nieuwe pot. Oscar’s moeder zorgt er altijd voor dat ze een nieuwe pot op voorraad heeft voor als ik kom spelen. We drinken thee met heel veel suiker.
Om vijf uur wordt ik opgehaald. Thuis krijg ik nog een paar chipjes voor de tv terwijl mama kookt. We eten soto soep, een soort kippensoep met veel verschillende dingetjes erin. Als toetje mag ik een perenijsje maar ik zit vol.

 

 

 

 

Zaterdag
Ik ontbijt weer met pap en melk. Ik turn tussen 9 en 12 uur. Tijdens de training drink ik water. Na de training eet ik in de auto een boterham met Nutella en drink ik chocomelk. Thuis eet ik nog twee warme bolletjes met zaden met Nutella erop en drink ik melk.

Aan het einde van de middag eet ik komkommertjes en drink ik Roosvicee. We eten ‘s avonds zelfgebakken pizza met een Danoontje als toetjes. Ik drink er water bij.

 

 

 

 

Zondag

Ik ontbijt met twee warme bolletjes, een met ei en een met Nutella en ik drink warme melk.
‘s Morgens krijg ik van mama een schaaltje druiven terwijl ik mijn huiswerk leer.
Tussen de middag eten we een kopje kippensoep, het restje van vrijdag.
In de middag mogen mijn zusjes en ik een film kijken, we kiezen Verschrikkelijke Ikke 2. Van papa krijgen we een bekertje chips, Pombeertjes. Als het bekertje leeg is vult hij het met appelsap.
‘s Avonds eten we schnitzels met glutenvrij paneermeel, aardappels uit de oven en sperziebonen.

 

One thought on “Glutenvrij eetdagboek van Alexander, 8 3/4 jaar oud

  1. Wat leuk om te lezen. Dankjewel Alexander! Mijn oudste zoon is vier en eet ook glutenvrij. Ik werd blij toen ik las dat de ah nu weer glutenvrij brood verkoopt! Ik ben erg benieuwd hoe het smaakt. Het is elke dag een uitdaging om ervoor te zorgen dat mijn zoon genoeg en lekker eten heeft. We eten ook suikervrij. Dan is er nog minder keuze, maar we vinden het wel veel fijner. (Hij mag af en toe wel dingen met suiker en als hij wat ouder is mag hij zelf kiezen wat hij ermee doet.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.