Glutenvrij en wijn

Glutenvrij en meer Heemskerk
Glutenvrij en meer Heemskerk

Vanmiddag hadden vader en moeder een uitje. We waren uitgenodigd voor een wijnproeverij. We hebben de kinderen bij opa en oma gebracht en zijn snel naar Heemskerk gereden.

De wijnproeverij was van een vriend van ons die Duitse wijnen importeert. Met deze proeverij vierde hij de opening van zijn bedrijfsruimte. Daar vond het ook plaats.

Leuk, zult u denken, heeft glutenvrije mama ook eens een verzetje. Dat was ook zeker zo maar vooral omdat de bedrijfsruimte van onze wijnvriend pal aan de winkel Glutenvrij… en meer grenst. Een waar glutenvrij Walhalla!
Vrijwel alles in deze winkel is glutenvrij.

Het lastige van glutenvrij winkelen vind ik dat er best veel te koop is maar wel verspreid over veel verschillende winkels. In ene winkel koop je meel, in de andere die voordelige broodjes en weer ergens anders is lekkere pap te koop. Bij ons in de buurt is Dr Schar het dominante merk en hoewel ik daar heel tevreden over ben heb ik graag iets te kiezen.

Glutenvrij… en meer verkoopt heel veel verschillende merken en producten. Wij hebben er behoorlijk ingeslagen. Er worden ook workshops en proeverijen gehouden.

Bij de kassa kregen we glutenvrije oubliehoorntjes voor ijs mee. Toen ik Alexander daar na het eten een ijsjes van zag eten bedacht ik me dat het 4 jaar geleden is dat ik hem een ijsje uit een hoorntje heb zien eten. Hij heeft ervan gesmuld en ik genoot ervan om hem te zien smullen.

Gaan dus naar die winkel. Ze zijn open op vrijdag, zaterdag en zondag. Zie de website voor openingstijden en de agenda. En als op je er op zaterdagmiddag gaat winkelen kun je ook nog heerlijke Duitse wijn proeven en kopen bij de buurman. Niet voor kinderen maar wel glutenvrij!

www.glutenvrij-en-meer.nl
www.winterbergwijnen.nl

 

2 thoughts on “Glutenvrij en wijn

  1. Leuk! Alleen verkopen ze heel veel merken met GV tarwezetmeel erin, Firyel is na een proeverij en zelf meel daar gekocht te hebben waar we brood van maakten meteen weer berafwaarts gegaan. Ik ga er zelf dus eigenlijk niet meer langs. Verder idd wel erg aardige mensen en leuke winkel (alhoewel ik in het nieuwe pand nooit geweest ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.