Glutenvrij foodfestival Frank en Vrij

Zondag 29 mei organiseerde Nadia Bos van de Glutenvrije Winkel uit Amsterdam en Koosje Janssen van Koosglutenloos het glutenvrije foodfestival Frank en Vrij. Op de voormalige NDSM werf in Amsterdam verzamelden coeliakiaken en glutensensitieven uit heel Nederland en Vlaanderen zich om elkaar te ontmoeten en lekker te eten. Natuurlijk waren wij daarbij.

Glutenvrij Foodfestival Frank en Vrij
Glutenvrij Foodfestival Frank en Vrij

Je kon mij vinden achter de kraam van de stichting Coeliakiemaand met mijn mede-bestuursleden Barbara, Denise en Elize. Collega-bloggers Mirjam en Gerda stonden er ook. Vanachter de kraam, waar wij Tshirts, linnen tasjes, posters en lintjes  verkochten spraken wij veel bezoekers.

Bij de Coeliakiemaandkraam verkochten wij lootjes waarmee verschillende prijzenpakketten te winnen waren. Alexander kocht van zijn zakgeld een lootje en viel tot zijn grote plezier en mijn verbazing in de prijzen.IMG_8036 Het geld dat wij verdiend hebben met de verkoop van de shirts, tassen posters en lootjes gaat voor het grootste gedeelte naar het Prevent CD onderzoek.

Er was veel lekkers te eten en drinken maar ook te proeven. Olivia heeft wel 5 pannenkoekjes van Genius geproefd. Heerlijk zijn ze. We konden ook als de nieuwe glutenvrije Verkadekoekjes proeven die volgende maand in de winkel liggen. Dat is iets om naar uit te kijken.

glutenvrij foodfestival

Ik kwam ook nog Gaby Herweijer, diëtiste verbonden aan de NCV,  die lezingen hield over glutenvrij leven. Zij liet mij het boek zien waar zij aan heeft meegewerkt: Eet Als Een Expert. Dat boek gaat op mijn verlanglijstje!

Frank en Vrij

Volgend jaar weer? Ik zeg JA!

En Alexander had vanmorgen een nieuwe Organ rugtas mee naar school: uit zijn prijzenpakket.

IMG_8054

One thought on “Glutenvrij foodfestival Frank en Vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.