Glutenvrij frikandelbroodje

Pubers eten frikandelbroodjes dus wilde mijn glutenvrije puber een glutenvrij frikandelbroodje. Wat is er nou leuker dan in de pauze of een tussenuur  naar de dichtsbijzijnde supermarkt te lopen en daar voor weinig iets met veel vet en zout te kopen? Wat nou gezonde school, pubers willen calorieën! Mijn puber besteedt het grootste gedeelte van zijn zakgeld aan de supermarkt.

 

glutenvrij frikandelbroodje

Helaas bleken frikandelbroodjes minder makkelijk na te maken dan ik vermoedde omdat in gewone frikandellen standaard gluten is verwerkt. Glutenvrije frikandellen zijn wel te koop maar ik moest er wel een extra rondje voor omfietsen. Bij ij een supermarkt XL vond ik zowel glutenvrije frikandellen als glutenvrij bladerdeeg in de diepvries.

Ik kocht frikandellen en bladerdeeg van Consenza. In een pakje van Consenza zitten 6 vierkante flapjes deeg. Als je bladerdeeg van bv Schar hebt dan moet je de lap deeg in 6 stukken verdelen.

Het maken van de frikandelbroodjes kun je best aan puber overlaten. Het is een klusje van niks en jij hoeft natuurlijk niet actief mee te werken aan deze zoute caloriebommetjes. Al mag je er natuurlijk best ook eentje proeven!

Glutenvrij frikandelbroodje

1 pakje glutenvrij bladerdeeg.
3 glutenvrije frikandellen
currysaus (veel gewone merken zijn glutenvrij, check het wel even)
1 geklutst ei

verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de frikandellen ontdooien en leg 6 plakjes bladerdeeg te ontdooien op vel bakpapier. Snijd de frikandellen in 2 gelijke stukken.
Als alles ontdooid is doe je een klodder currysaus op elk plakje bladerdeeg. Snijd onder elkaar drie sneetjes aan een kant van elk plakje bladerdeeg. Leg op elk stuk bladerdeeg een halve frikandel op de curry en vouw het bladerdeeg om de frikandel heen.

Leg de frikandelbroodjes op met het bakpapier op een bakplaat en zorg ervoor dat de drie inkepingen boven liggen. Wrijf de broodjes in met het geklutste ei.

Bak 15-20 minuten in een oven van 200 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.