Glutenvrij in Duitsland

Als je mijn blog af en toe leest dan zal het je niet zijn ontgaan dat mijn favoriete vakantieland Duitsland is. Ik houd van de cultuur, van de taal, van het eten, ja zelfs van de Duitse humor! Zo diep zit de liefde bij mij. In dit artikel vertel ik over mijn vakanties en ervaringen met glutenvrij Duitsland.

Best grapping:

 

 

 

 

 

Waarom Duitsland mijn favoriete vakantieland is? Dat is langzaam zo gegroeid. Al in 1999, het eerste jaar dat ik voor de klas stond, ging ik als begeleider mee met een 4havo werkweek naar Berlijn. Daar is het begonnen. Later hebben wij veel gereisd door Duitsland, van het Noorden naar het Zuiden en weer terug. Wij waren gefascineerd door de geschiedenis en het landschap. In Duitsland heb je stad, bos, zee, strand, meer en bergen, van ultra modern tot ontzettend ouderwets. En elke keer keren wij terug naar Berlijn.

Nu we kinderen hebben gaan wij altijd naar een huisje in de bossen vlakbij Berlijn. Zo combineren wij de rust van het bos met de genoegens van de stad. Vaak maken wij ook nog een uitstapje naar een andere stad of gebied, we gaan kanoën op het Muritzmeer of bezoeken een stad als Leipzig of Dresden.

Het is de laatste jaren steeds makkelijker geworden om glutenvrij te eten in Duitsland. Duitsers zijn, net als Nederlanders steeds bewuster gaan eten en de veganistische trend is veel sterker dan hier. Wat ik zeer waardeer aan de Duitse keuken is dat er vaak puur en simpel gekookt wordt. Ook in restaurants en cafés is de taart vaak zelfgebakken en de saus zelf gemaakt. Dat betekent dat de kok weet wat erin zit en het zo makkelijk overleggen is.

Hieronder een aantal links naar artikelen die ik schreef over mijn vakanties in Duitsland met tips om glutenvrij te eten.

Glutenvrij Berlijn

Berlijn is een dynamische stad. Restaurants verschijnen en verdwijnen. Mijn favoriete restaurant waar je bediend werd door heren met ontbloot bovenlijf heeft het helaas maar een paar maanden uitgehouden. Mijn lijst met Ultieme Glutenvrije Berlijn Tips houd ik zo goed mogelijk up to date zodat je niet met een hongerige maag voor een dichte deur staat.

Glutenvrij Berlijn

Glutenvrij Dresden

Glutenvrij Dresden

Glutenvrij Leipzig

Volkerschalcht Denkmahl Leipzig

Tips voor een glutenvrije vakantie

Glutenvrije producten uit DuitslandGlutenvrije dieetkaart Duits:

Glutenvrije dieetkaart Duits

Vandaag schrijven glutenvrije bloggers over hun favoriete vakantieland. Heel handig als je dit jaar (voor het eerst) op reis gaat met een glutenvrij dieet om een lijstje met glutenvrije adressen van winkels en restaurants bij elkaar te googelen. Het belangrijkste voor elke glutenvrije vakantie is namelijk de voorbereiding. Hoe relaxt je ook bent, je moet gewoon weten wat en waar je kunt eten en of je  een voorraadje eten van thuis mee moet nemen.

deglutenvrijeman.nl
ikbenglutenvrij.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
homeofcomfort.nl
koosglutenloos.nl
sophieglutenvrij.nl
doemijglutenvrij.nl
maakhetglutenvrij.nl
schrijfselsvanmij.wordpress.com
glutenvrijenwij.wordpress.com
glutenvrijhoorterbij.nl
glutenvrijkind.wordpress.com

2 thoughts on “Glutenvrij in Duitsland

  1. Ook ik ben liefhebber van Duitse steden, mag ook wel als je als langjarige inwoner van Duitsland 🙂 Ik kom regelmatig in Aachen, Köln en Düsseldorf, makkelijk omdat die hier redelijk vlakbij liggen. Ik was al eens in Berlijn, wil ook nog naar Leipzig en Hamburg, maar dat is wat verder uit de richting en moet dus gepland worden als weekendje weg. Je tips zijn meer dan welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.