Glutenvrij Kerstmenu 2015

Glutenvrij magazine, het ledenblad van de Nederlandse Coeliakie Vereniging, vroeg een aantal glutenvrije bloggers om een kerstmenu samen te stellen. Misschien heb je het artikel al gelezen.

Het was erg leuk om in september, de eerste pepernoten lagen net in de winkels, na te denken over een kerstmenu. Zonder kerststress en de invloed van kerstspecials op televisie of van kooktijdschriften kon ik vrij nadenken over  mijn ideale kerstmenu.

Kerst 2015 NCVIk kwam erachter dat ik met kerst het liefst vertrouwde familiemaaltijden eet. Gewoon, mijn lievelingseten eten waarvan ik zeker weet dat het lekker is en die ik goed kan maken met mijn lievelingsmensen en geen ingewikkeld gedoe in de keuken. En het bleef niet bij nadenken, ik probeerde ook verschillende recepten uit. Zo komt het dus dat wij in september drie weekenden achterelkaar bijzonder feestelijk en uitgebreid aten.

Dit is mijn ultieme glutenvrije kerstdiner. Het is een kindvriendelijk diner dat tegelijkertijd ook interessant en lekker genoeg is voor grote mensen. Alles is van te voren klaar te maken zodat wij tijdens kerst alleen maar de borden hoeven op te scheppen. Ik houd het bij drie gangen, zo duurt het niet te lang voor de kinderen en hoeven wij in januari niet op dieet. Deze week volgen de recepten.

We beginnen met een hors d’oeuvres, een paar kleine koude hapjes met vis, vlees, groente, ei en zelfgebakken crackertjes om de eetlust een beetje te prikkelen. .

Als hoofdgerecht eten wij Boeuf bourguignon een heerlijk, rijk gerecht van rundvlees gestoofd in rode wijn dat je dagen van te voren kunt klaarmaken. Lekker met aardappelpuree en een simpele, frisse groene salade of doperwten.

Een kerstdiner sluit je het beste af met een Brits dessert zoals Sticky Toffee Pudding. Een prachtige donkere, kleverige cake die heel machtig lijkt maar dat eigenlijk niet is. De Sticky Toffee Pudding is het lekkerst als je het warm serveert met een bol vanille ijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.