Glutenvrij ontbijt met boekweit drie-in-de-pan

Dit jaar bakte ik op de eerste dag van de vakantie glutenvrije boekweit drie-in-de-pan pannenkoekjes voor het ontbijt. Een beetje uit nood geboren omdat er geen brood in huis was maar wel meel en eieren. Dat was mijn favoriete ontbijt van dit jaar.

doordeweeks ontbijt

Ontbijten doe ik snel en efficiënt: een kopje koffie, stukje ontbijtkoek, een blik in de krant en zorgen dat de kinderen eten, hun lunch inpakken, hun woordjes overhoren, haren vlechten, gymtassen en voetbalschoenen klaarleggen en go go go naar werk of sport.

Drie in de pan met boekweit

Er zijn een paar momenten in het jaar dat ik echt van ontbijt geniet. Niet het kerstontbijt, dan ben ik vaak te uitgeput en al bezig met het kerstdiner maar wel het paasontbijt, ik ben dol op eieren. Ook de dag na een (verjaardags-) feestje als er nog restjes zoals taart of oliebollen over zijn, is voor mij een favoriet ontbijt.

Glutenvrije boekweit drie-in-de-pan

125 gram boekweitmeel
125 gram glutenvrij meel
2 eieren
250 milliliter (plantaardige) melk
snuf zout
mespunt bakpoeder
zonnebloemolie of boter om in te bakken

-geraspte appel
-75 rozijnen

Maak een dik beslag van het meel, de eieren en de melk. Voeg een snuf zout en het bakpoeder toe en eventueel geraspte appel en rozijnen.

Boekweit heeft een vrij kenmerkende smaak waar je soms even aan moet wennen. Daarom is het goed om het boekweitmeel, dat ook vrij zwaar en vullend, is te mengen met gewoon rijst of maismeel. Ik gebruik meestal een willekeurige glutenvrije bakmix van de AH, Lidl of Schar.

Verhit je koekenpan met ruim olie. Giet met een eetlepel of juslepel kleine beetjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

Eet met suiker, jam, honing of Nutella.

Andere glutenvrije bloggers die vandaag over hun ontbijt bloggen:

https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/
https://yacinthapex.nl/
https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/
ikbenglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.