Glutenvrij op het web

Er is op internet heel veel te vinden over coeliakie en glutenvrij eten. Hieronder een lijst met mijn favoriete websites en weblogs. Er zijn er heel veel meer maar deze lees ik vaak vanwege de recepten die ik maak of mij inspireren of de schrijfstijl die mij aanspreekt. Het zijn allemaal niet professionele websites en weblogs. Behalve de site van de glutenfree girl, die begon als hobby maar zij is inmiddels professioneel foodwriter.

Nederlandse sites
www.coeliakieforum.nl voor al je vragen en opmerkingen.Ik kom hier graag sinds het eerste bezoek aan de kinderarts die het vermoeden Coeliakie uitsprak. Voor beginnende en gevorderde glutenvrijen met vragen, adviezen, tips en recepten.

http://glutenblij.nl moeder en dochter zijn beide glutenvrij. Met recepten en restaurant besprekingen.

http://kamelenvoer.blogspot.nl Karien woont in Groot Brittannië met drie kleine kinderen en is zelf glutenvrij. Lekkere recepten en zeer herkenbare situaties. Heel goed geschreven.

www.missglutenvrij.nl/ bestaat nog niet zo lang. Jonge jouraliste met coeliakie schrijft over glutenvrij leven en koken. Erg actief.

www.glutenvrijhoorterbij.blogspot.nl van Gerda. Erg actief in de glutenvrije gemeenschap en vooral wat betref glutenvrije bewustwording. Hangt voortdurend aan de telefoon met bedrijven. Volg haar voorbeeld!

http://mam-qwats.blogspot.nl Een glutenvrije mama van een glutenvrije tweeling. Veel recepten. Twittert ook.

Niet zo heel actief meer (en dat is jammer)
http://www.happyglutenfree.nl/ vooral productbesprekingen en net als http://elkedagglutenvrij.blogspot.nl/
http://levenzondergluten.blogspot.nl/ Een glutenvrijemama met een dochter van 5. Dochter is nog niet zo heel lang glutenvrij dus de weblog gaat ook over de ontdekkingsreis.

Amerikaanse sites
http://glutenfreegalina.com Amerikaanse studente die veel kookt en leuk schrijft. Veel recepten en mooie foto’s.

http://www.girlcooksworld.com Glutenvrije recepten uit de hele wereld.

http://glutendude.com Een van de weinige mannelijke bloggers. Een prettige tegenhanger van de happy en I-am-so-healthy vrouwen. Hij is minder positief en rooskleurig. Haat zijn glutenvrije dieet, en is vaak boos op beroemdheden die er prat op gaan glutenvrij te eten lees bijvoorbeeld deze of deze. Ik moest er om lachen maar hij heeft ook gelijk. Glutenvrij is geen hype.

http://glutenfreegimmethree.com New Yorkse geeft nieuwtjes, tips en recepten.

My all time favorite:
www.glutenfreegirl.com
Shauna heeft coeliakie, haar man is chefkok samen schrijven zij The glutenfree girl and the chef , een website waar je heel veel kunt leren over glutenvrij koken. Hun recepten zijn Amerikaans maar toch makkelijk te maken. Ze meten niet in cups, zoals de meeste Amerikanen maar in gram en kilo.
Het is soms even doorbijten als Shauna uitweidt over haar familiegeluk. Heb daardoor het gevoel dat ik ze ken, wat wel weer leuk is. Ze maken sinds kort ook mooie how to filmpjes, bijvoorbeeld How to poach an egg. Erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.