Glutenvrij op schoolreis

Deze periode van het schooljaar gaan veel basisscholen een dag op schoolreis. Op de basisschool van mijn kinderen gaan groepen naar de speeltuin, Artis,  Oud Valkeveen of Duinrell en Alexander ging dit jaar naar familiepark Drievliet bij Den Haag.

Wat geef je je glutenvrije kind mee voor een dagje pretpark? Bij Alexander op school nemen de kinderen zelf hun lunchpakket en  drinken mee. Ik gaf twee zachte bolletjes van Genius mee, een flesje water en een pakje chocomelk. Ze krijgen op einde van de dag krijgen een ijsje van school. Dit is meestal een raketje of perenijsje. Heel fijn want die kan Alexander gewoon mee-eten.

Een van de hoogtepunten van de schoolreis is dat de leerlingen snoep mee mogen nemen. Geen kauwgom of lolly’s maar verder mogen ze het zelf weten.

Alexander’s zusje was heel stellig in wat zij in haar tas wilde: een klein zakje chips, een bakje zoute popcorn en een paar zakjes Goudbeertjes van Haribo.Nadat zij de standaard had gezet wilde Alexander dit natuurlijk ook in zijn tas. Ik vind het wel grappig dat de voorkeur van mijn niet-glutenvrije kinderen inmiddels ook glutenvrij is.

Ik ben blij dat de school van Alexander de leerlingen nu zelf hun lunch mee laat nemen en de traktatie beperkt tot een perenijsje. Sommige scholen eten gezamenlijk patat in speeltuin of pretpark zoals bij Alexander’s eerste schoolreis.

Op culy.nl staat een (verouderde) lijst met pretparken en speeltuinen die glutenvrij eten aanbieden. Het is verstandig om altijd ook even te bellen. Zo ben je er zeker van dat de dag dat jouw kind komt spelen niet opeens de het glutenvrije pannenkoekenbeslag op is.

 

 

2 thoughts on “Glutenvrij op schoolreis

  1. Hoi annemiek,
    ik kwam toevallig bij je terecht. Gelukkig heb ik geen kinderen met coeliaki, een vriendin wel. Zij heeft vorige week een boek uitgegeven, De Gluut. Misschien is het wat voor je. Pauline Kalkhove is haar naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.