Glutenvrij op turnkamp

Met Pinksteren organiseert de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond (KNGU) al jaren een turnkamp voor jongens op een camping in Beekbergen. Dit jaar wilde Alexander daar heel graag heen met de jongens van zijn turnclub. Voor eten zou worden gezorgd en met diëten zou rekening worden gehouden. Ik weet niet hoe het met andere glutenvrije ouders gaat, maar ik vond dat spannend, ik houd het liefst zelf alles in de hand.

glutenvrij op turnkamp 3
Alexander en papa op turnkamp

Gelukkig moest de club ook begeleiders leveren dus ik stuurde glutenvrije papa mee op turnkamp. Papa zou dan een oogje op zoonlief kunnen houden en tegelijk zijn eten monitoren. Als zou blijken dat het glutenvrije eten niet veilig genoeg zou zijn dan kon papa altijd nog in de auto springen naar de dichtstbijzijnde supermarkt.glutenvrij op turnkamp

De jongens sliepen in tenten voor 6 tot 8 personen. Ze turnden twee keer twee uur per dag in een turnhal naast de camping. Het eten was altijd buiten aan picknicktafels. ja, ook als het regende.

glutenvrij op turnkamp
glutenvrij op turnkamp

glutenvrij op turnkamp 4

 

 

 

 

 

 

 

Het eten werd aangeleverd door een cateringbedrijf en de verdeling van het eten onder de jongens werd begeleid door iemand van de turnkamp. Al het dieet eten werd apart geleverd in aparte bakjes.

Het eten voor alle kinderen met een dieet, glutenvrij en vegetarisch in dit geval, was heel goed geregeld, ruim voldoende en zag er eigenlijk beter uit dan het andere eten.

Alexander at glutenvrije pasta, patat, en voor de barbecue was er apart vlees voor hem, kipsaté, dat werd apart werd geroosterd. Voor het ontbijt en de lunch waren er twee glutenvrije broden van So Pure voor Alexander, dat was ruim voldoende. Het beleg, kaas worst was ook glutenvrij maar hij moest wel zelf in de gaten houden dat het schoon bleef.

glutenvrij op turnkampNatuurlijk had ik ook wel een reservevoorraad meegegeven; fruit, bifiworstjes, snackrepen, een paar gesmeerde boterhammen voor de eerste avond en ochtend en cupjes Nutella. Drie keer raden wat er als enige niet meer in de tas zat bij thuiskomst?glutenvrij op turnkamp kngu

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.