Glutenvrij Parijs

Parijs, de stad waar de stokbroden je om de oren vliegen. Kun je goed glutenvrij eten in Parijs? In de krokusvakantie ging ik met mijn twee oudste kinderen, waarvan een glutenvrij,  drie dagen naar Parijs. We aten ons door de stad heen, gewapend met een lijst van tientallen glutenvrije bakkerijen, glutenvrije winkeltjes en glutenvrije restaurants. Natuurlijk beklommen ook we de Eiffeltoren, Montmartre, keken we naar de Mona Lisa en winkelden we op de Champs-Elysées.

In Parijs!

Voordat we vertrokken heb ik mijn huiswerk grondig gedaan en veel glutenvrije adressen in Parijs verzameld. Ik heb mij suf gegoogled, blogs gelezen en de Schar app gedownload. Helemaal onderaan deze blog kun je mijn lijst met bijna 50 glutenvrije adressen in Parijs gratis downloaden!

Parijs Glutenvrij Gids
Parijs Glutenvrij Gids

Een adres kwam bij mij als favoriet naar voren:  restaurant/bakkerij NoGlu met drie vestigingen in Parijs (en een in New York). Bij hen heb ik een week van te voren per mail een tafeltje gereserveerd voor de lunch.

We namen op een zondagmorgen heel vroeg de Thalys richting Parijs en toen we ‘s middags om 12 uur over de boulevards liepen werd ik er opeens weer mee geconfronteerd hoe stom het glutenvrije dieet is. Het was voor mij niet de eerste keer in Parijs maar voor mijn kinderen wel, ik wilde ze laten kennismaken met de hoogtepunten van de stad. En hoewel ik dus wel 50 glutenvrije adressen verzameld had, wilde ik helemaal niet bezig zijn het het zoeken van glutenvrije adresjes en het rekening houden met hun (veelal) beperkte openingstijden.

De glutenvrije lunch bij Pret a Manger; een salade, cake en een chocoladetoetje

Ik wilde zwerven over de boulevards, dwalen door de straatjes van Montmartre en eten als wij daar zin in hadden. Daarom heb  ik mijn lijstje de eerste dag gewoon in mijn tas gehouden en zijn we met een trommel vol glutenvrije koekjes op de bonnefooi de stad in gegaan. Na een uurtje kregen we wel erge honger en gelukkig zag ik toen, als een baken van hoop, een Pret-A-Manger, een koffie en broodjes keten die ik ken uit Londen. Niet heel authentiek Frans maar wel met glutenvrije salades, soepen en cakejes op het menu. De Pret heeft een kleine 30 vestigingen in Parijs.

PRET A MANGER Sacré Cœur Rue De Steinkerque 3, Paris 75018

Helaas is de MacDonalds en haar Franse zusje de Quick niet zo geschikt voor glutenvrij eten als het in Nederland is, daarom was ik erg blij met de Pret.

Chicken curry en papadum

Op de eerste avond wilden we iets makkelijks eten in de buurt van het hotel. We waren bij voorkeur op zoek naar een Thai of Vietnamees tentje voor een kommetje rijstnoedels of curry. Het was zondagavond en veel restaurants waren dicht. Bij een gezellig uitziend Frans restaurant  probeerde ik in mijn beste Frans of het mogelijk was om sans gluten te eten. Ik werd door de ober bijna naar buiten geduwd, zo schrok hij van mijn vraag. Gelukkig was daar ook een Indiaas restaurant waar mijn vraag als heel gewoon werd beschouwd. we hebben er een lekkere kip curry hebben gegeten.

De volgende dag waren we al wat meer gewend aan de stad en de metro. Op de hoek van de straat waar we sliepen zat een supermarkt waar we een ontbijtje van glutenvrije crackers, yoghurt en fruit kochten.  We hebben we heerlijk geluncht bij NoGlu.

NoGlu, passage des Panoramas 16, 75002 Parijs

Net Diagon Alley uit Harry Potter

NoGlu zit in een pittoresk klein overdekt straatje met twee winkeltjes tegenover elkaar. Helaas was de bakker gesloten in verband met een verbouwing. Het restaurant is volledig glutenvrij. We aten een heerlijke hamburger en deelden een goddelijke maar machtige brownie als dessert.

NoGlu Parijs
NoGlu Parijs

Oeps, te lekker

Yummy & Guiltfree Boulevard Montmartre 9, 75002, Parijs, Frankrijk

Yummie and Guilfree Parijs
Yummie and Guilfree Parijs

Om de hoek van NoGlu zit een vestiging van Yummie and Guiltfree. Hadden we dat van te voren geweten dan hadden we daar het dessert genomen. Nu besloten wij om de volgende dag terug te keren voor een uitgebreide brunch van zoete en hartige wafels. Alles is hier ook glutenvrij.

Een wafel met chocoladecreme en een met ham en gesmolten kaas

Pierre Herme Avenue des Champs-Elysées 86, 75008 Parijs Frankrijk

We besloten onze Parijs-trip met shoppen op de Champs-Elysées. Klinkt sjieker dan het is want hier zit tegenwoordig ook gewoon een H&M, Zara en Gap… Alexander wilde graag echte macarons eten en die kozen we uit in de prachtige winkel van Herme op de Champs-Elysées, ze zijn allemaal sans gluten! Meestal vind ik macarons maar een mierzoet hapje maar deze hebben erg veel smaak en zijn heel erg lekker!Helmut Newcake Parijs

Chocolade eclair bij Helmut Newcake

We liepen nog een stukje verder de Champs-Elysées af tot Place de la Concorde en toen bleken wij vlakbij Helmut Newcake te zijn. Daar had ik ook veel goeds over gelezen dus wel wandelden erheen. Een prachtige patisserie waar je ook een kopje koffie kunt drinken. We aten er een eclair en namen een lekker broodje en glutenvrij croissantje mee voor onderweg.

Helmut Newcake Rue Vignon 28, 75009 Parijs, Frankrijk 

Na een hele ochtend door de stad lopen waren we erg moe en op zoek naar een tentje om even iets te drinken. We liepen voorbij KREP, daar kun je glutenvrije galettes eten, crêpes van boekweit. Hier hebben we even gezeten maar niks gegeten. Jammer genoeg waren we  te moe en vol van de wafels van Yummie and Guiltfree. Jammer, want de galettes zagen er heerlijk uit.

KRÊP  Rue Lafayette 11, 75009 Paris, Frankrijk

Parijs glutenvrij gids

Ga jij ook naar Parijs? Download dan nu je eigen Parijs Glutenvrij Gids met meer dan 50 adressen waar je in Parijs heerlijk glutenvrij kunt eten.https://glutenvrijemama.nl/wp-content/uploads/2019/02/Parijs-Glutenvrij-Gids.pdf

Handige links:

5 thoughts on “Glutenvrij Parijs

  1. Zeven jaar geleden gingen mijn man en ik naar Parijs en toen was er niet zoveel glutenvrij als nu. Toen waren zaken als Helmut Newcake en Le Reminet alleen ingesteld op glutenvrij. En als je mazzel had, was er een restaurant zoals La Maison die alles voor je wilden doen op dat gebied. Dit jaar gaan we terug en is het handig om zulke lijstjes paraat te hebben! Bedankt voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.