Ziet dit brood er lekker uit of niet? Ik kan je zeggen, dit platbrood is niet alleen lekker maar ook nog eens luchtig en elastisch. Het lijkt een beetje op een Turks gluten-brood. Het is heel geschikt als brood voor bij de shoarma of om in de jus van een lekkere stoofschotel te dopen.
Ik maakte het platbrood van een gistbeslag met simpel glutenvrij bakmeel. In dit geval Mix C van Schar maar je kunt ook bakmeel van Consenza gebruiken. Omdat het beslag heel zacht en vochtig is heb ik het brood gebakken in een ovenschaal zodat het niet volledig uit zou lopen.
recept glutenvrij platbrood
Ingrediënten:
300 gram glutenvrij meel
1 ei
1 zakje gist (Dr Oetker)
1 eetlepel fiberhusk
2,5 deciliter warm/lauwe melk
1/8 liter sprankelend bronwater (Spa rood)
snuf zout
een eetlepel suiker
Bereiding:
De fiberhusk met zout in de bronwater oplossen.
De melk lauw maken en de helft in een mengkom gieten. Voeg nu ook het meel samen met de gist en de suiker erbij. Daarna het ei de rest van melk toevoegen en mixen met mixer met deeghaken.
Voeg als laatste het fiberhusk , zout en water mengsel toe.
Nogmaals goed mixen daarna goed afdekken en 1 uur laten rijzen op een warme plaats.
De oven voorverwarmen 180 ˚C. Doe het deeg over in een ovenschaal met bakpapier. Laat nog een kwartier rijzen in de schaal. Bak het brood in ca 30 minute goudbruin in de oven.
Serveer met (kip)shoarma, sla, stukjes paprika en knoflooksaus.
Ha Annemiek, ik heb dit brood geprobeerd te maken, maar als ik het uit de oven haal is het van binnen heel klef? De tweede keer heb ik het langer gebakken maar het resultaat was net zo helaas. Enig idee wat ik fout doe?
Groet, lisanne
Iets minder water toevoegen of iets heter en langer bakken misschien?
Welk soort glutenvrij meel gebruik jij hiervoor? Ziet er heerlijk uit dus ik hoop dat het mij ook gaat lukken:-)
Groetjes Sophie
HE ANNEMIEK IS HET NODIG VOOR SPA ROOD BIJ HET PLAT BROOD BAKKEN GROETJES GRETA