Glutenvrij recept Nutella Mousse

Vandaag is het World Nutella Day, een bizarre feestdag waarop de hazelnootpasta wordt gevierd.  Nutella is glutenvrij en Alexander is er gek op. Daarom vieren wij vandaag Wereld Nutelladag met een glutenvrij recept voor Nutella mousse. Morgen eten wij wel weer gezond een appeltje als toetje.

Nutella Mousse (2)Deze Nutella mousse lijkt op chocolademousse maar daar zit rauw ei in, niet zo geschikt voor kinderen dus. Bovendien is chocolademousse heel erg machtig. Ik heb in dit recept geen ei gebruikt. In plaats daarvan gebruikte ik marshmallows waardoor het recept heel zoet en zeer geschikt voor kinderen is (en zwangere vrouwen met een zucht naar zoet).

glutenvrij recept Nutella Mousse
Nutella Mousse

Glutenvrije Nutella Mousse

Ingrediënten (voor grote eters)
150 gram marshmallows
50 gram boter
200 gram Nutella
250 ml slagroom
60 ml kokend water
1 eetlepel cacao

Klop de slagroom tot luchtige pieken. Doe de overige ingrediënten in een steelpan en verwarm zachtjes. Laat de Nutella, boter, cacao en Nutella zachtjes smelten terwijl je in de pan roert. Laat het Nutella mengsel een 15 minuten afkoelen voor je het door de slagroom vouwt. Laat de mousse nog een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer met rood fruit, cacaopoeder, poedersuiker, een koekje, gehakte hazelnoten of geraspte chocolade.

glutenvrij recept Nutella Mousse
Nutella Mousse

 

glutenvrij recept Nutella Mousseglutenvrij recept Nutella Mousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.