Glutenvrij trakteren op school (7)

De glutenvrije traktatie op school van Alexander heeft me heel wat hoofdbrekens gekost. Een oproepje hier heeft heel veel ideeën opgeleverd. Wat een leuke inzendingen, wat een creativiteit, wat een aandacht maar ook: wat een tijd wordt er besteed aan traktaties!

Geïnspireerd door al jullie ideeën heb ik uiteindelijk toch zelf iets bedacht dat er leuk uitzag en mij zo min mogelijk tijd kostte.

Ik had een beetje last van mijn Amsterdamse eigenwijsheid. Zo hou ik bijvoorbeeld niet van cupcakes (die vind ik tuttig) en vind ik dat een traktatie zoet moet zijn.

Ik heb een grote cake gebakken in een platte schaal van 20×30 cm.
(100 gr Mix C, 100 gr amandelmeel, 4 eieren, 200 gram suiker, een eetlepel bakpoeder en een eetlepel fiberhusk, 45 minuten in de oven op 200 graden) .

De cake heb ik een dag van te voren gebakken. Op de ochtend van de verjaardag heb ik de cake in 24 rechthoekjes gesneden. Die heb ik in papieren cakevormjes gedaan en er met een vlaggetje een spekkie opgeprikt.

 

Alexander was er blij mee en alles van schoon op aan het einde van de dag.

Hier een opsomming van alle inzendingen:

Keetje knutsel: glutenvrije wortelcupcakes
Yvonne8: chocoladecupcakes
Linda Vreeken: glutenvrije worstenbroodjes of kwarkbroodjes met appel en karamel.
Inge11 heeft heel veel goede ideeën:
Glutenvrije soepstengel met een glutenvrij rode snoepveter er aan geknoopt met een glutenvrij snoepje (dropvisjes?) er aan. Zet het geheel in een grote pot met een leuk pakpapiertje er om heen en klaar binnen een half uurtje. (Ik vraag me af of dit een handige traktatie is: glutenvrije soepstengels zijn half zo lang als de gewone en dropvisjes en dropveters zijn moeilijk glutenvrij te vinden)
Zij heeft ook wel eens een leuke koekjesvorm gepakt (een piraat) en daarmee uit plakken kaas en worst die vorm gesneden. Kaas in plakken laten snijden bij de kaasboer.
Judith (@Juuk) 6 frisia-spekjes aan een satéprikker, ingepakt met veertjes en een lintje.
Anoniem: chocolade appels. Klein appeltje dopen in gesmolten chocolade. Eetstokje erdoor heen prikken of in een cupcake papiertje.
Kirsten van @glutenblij: Kaastengels (blok kaas in repen snijden) in bakjes van de snackbar. Sausje van babyfruitpuree (potje) in het mayo vakje.
Gebke Versluis: Vouwblaadjes vouwen en plakken tot patatzakjes en vullen met naturel frietsticks, mama mia’s of nibb-its, net een zakje patat…

 
Monique: Rupje Nooitgenoeg knutselen van papier en op fruit plakken. Dit was de eerste traktatie van haar (glutenvrije) zoon op het kinderdagverblijf.
De eend heeft zij ooit op internet gevonden, weet niet meer waar, maar vond hem zo leuk.
tractatie2

3 thoughts on “Glutenvrij trakteren op school (7)

  1. Leuk, al die tractaties!
    Maar let er op dat het ook heel aan kan komen. De juf van onze oudste vertelde over die visjes, dat ze een uur bezig was geweest voordat ze alle hengeltjes uit de knoop had…

  2. Leuk, makkelijk en lekker: ufo’s maken. De originele traktatie bestaat uit een eierkoek met smarties/m&m’s erop geplakt met glazuur en een geprinte afbeelding van een marsmannetje erop (even googlen of ‘ufo traktatie’). De glutenvrije variant maak je met: een rijstwafel met chocola- of yoghurtlaagje; chocoladestiften van Dr. Oetker, m&m’s, gekleurd papier, afbeelding van marsmannetje.
    Plak de m&m’s op de wafel met de chocoladestiften als plaksel. Print of teken de marsmannetjes op gekleurd papier (iets steviger dan gewoon papier). Maak dan een sneetje in het midden van de rijstwafel; daar kun je het marsmannetje dan zo in schuiven. Helemaal leuk, alle ingrediënten zijn van zichzelf al glutenvrij en bovendien niet moeilijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.