Glutenvrij uit eten bij Addis Ababa in Amsterdam

Addis Ababa is een Ethiopisch restaurant in Amsterdam. In een Ethiopisch restaurant eet je verschillende gestoofde vlees-, vis- of groentegerechten die worden geserveerd op grote schaal met een injera. Dat is een soort pannenkoek waarmee je de sauzen ook opeet, dat doe je met je handen. Je deelt de schaal met je tafelgenoten.

Bij Addis Ababa kun je vlees, vis, vegetarisch, veganistisch en glutenvrij eten. Aangezien het beslag van de injera’s niet snel klaar is moet je wel een dag van te voren aangeven als je glutenvrij wilt komen eten. De injera’s worden gemaakt van het Ethiopische graan Teff, wat glutenvrij is (en heel gezond).Adis Ababa1

Wij kwamen met 9 personen waaronder twee glutenvrijen. Het personeel is goed op de hoogte van voedselintoleranties. Wij kregen een aparte glutenvrije schotel met Teff injera’s. Wij bestelden de Addis Ababa Speciaal. Een kleine en twee grote schalen met een combinatie van verschillende gerechten waaronder gestoofd lamsvlees, gehakt, kip, ei, verse kaas, sla, groente en verschillende linzensauzen voor €15,50 (€2 extra voor de glutenvrije schaal).

Adis Ababa
De glutenvrije schaal

We hebben allemaal zitten smullen. De smaken zijn zacht en rijk en daardoor dus ook kindvriendelijk. De kinderen pakten waar ze trek in hadden en wij vonden alles lekker.

Glutenvrij bij Addis Ababa
en ook een glutenvrij biertje

Restaurant Addis Ababa
Overtoom 337
1054 JM Amsterdam
Tel.: 020 – 618 44 72
Mob.: 06 – 40 72 52 28

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.