Glutenvrij uit eten

Alexander was in de krokusvakantie uit eten geweest met zijn vader. Niet in een pannenkoeken-, of patatjes restaurant maar in een echt, grote mensen restaurant. Dat ging zo goed en hij had zich zo keurig gedragen dat hij de hemel in was geprezen. Dat wilde hij nog wel een keer.

In de vakantie was hij alleen met zijn vader op stap geweest, nu zouden zijn zusjes en moeder ook mee moeten gaan. Daar zag moeder (ik dus) een beetje tegenop. Het is in ons huishouden van Jan Steen meestal een drukke bende aan tafel. Wij eten zelf zo snel mogelijk ons bord leeg onder het uitroepen van dreigementen in de trant van: als je nu niet eet dan moet je meteen naar bed ! Ik voed de baby, Alexander en zijn zusje rennen joelend rond de tafel terwijl er haastig nog wat happen eten in hun mond worden gelepeld.

Ontspannen dineren, genieten van de smaak van het eten, gezellig natafelen, dat is nog lang niet aan de orde in ons gezin. Toch vond ik dat we een poging moesten wagen. Ze moeten het toch ook leren, nietwaar?
We zijn begonnen met een gedegen voorbereiding. We kozen een restaurant uit op:

  • Locatie: zo dicht mogelijk bij huis
  • Menu: niet te eenzijdig (pannenkoeken) niet te buitenissig (Michelin ster)
  • Dieet: glutenvrij

Op de restaurant website www.iens.nl kun je selecteren op zowel dieetwensen als locatie. Nu wonen wij in het centrum van Haarlem dus er is veel mogelijk bij ons in de buurt. De keuze viel op restaurant Bij Tholen, een relatief nieuwe tent bij ons om de hoek.

Bij Bij Tholen kun je koffie drinken, lunchen en dineren. Ik ben er op een ochtend gaan koffie drinken en heb het menu besproken met een medewerker. Hij was goed op de hoogte van het glutenvrije dieet, dat gaf al een hoop rust. De kok maakt alles zelf en weet dus precies wat er in zijn gerechten gaat.
We zijn vorige week er gaan eten en ik het er zo waar van kunnen genieten. We zijn heel vroeg gaan eten zodat het er nog rustig was. De kinderen waren behoorlijk onder de indruk van het grote mensen restaurant en het eten was lekker dus ze hebben lekker gegeten en zich keurig gedragen. Daardoor konden wij zelf ook ontspannen en lekker eten. Dit was zeker voor herhaling vatbaar!

http://www.bijtholen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.