glutenvrije appel-banaan-blondies mee naar school

Ik vind het best lastig om te variëren met de tien-uurtjes die Alexander mee naar school neemt. Hij wordt ouder en ook kieskeuriger. Ik geef vaak fruit mee maar hij is geen grote fruit-eter. Hij houdt wel van banaan en druiven maar als ik die meegeef eet hij het niet altijd op. Nootjes en notenrepen eet hij meestal niet behalve als er chocolade op zit. En dat mag hij dan weer niet mee naar school van de juf (en van mij).

glutenvrije bananen appel blondies (3)
glutenvrije appel banaan-blondies

Hij houdt wel van rauwkost maar dat vindt hij raar op school. Een bifiworstje, zelfgebakken bananenbrood, -liga of -ontbijtkoek eet hij wel graag en soms ook een sesamkoekje. Maar dat vind ik dan weer te zoet.

Ik ben benieuwd of ik deze banaan-appelrepen, of blondies ‘s avonds terug vind in zijn tas.

Ik heb het beslag in een lage vierkante brownie-vorm gegoten zodat ik er rechthoeken van kon snijden. Je kunt het beslag ook in een muffinvorm gieten en er muffins van bakken.

In het recept staat dat je 300 gram meel gebruikt. Je kunt hier mee variëren, net wat je in huis hebt en lekker vindt. Ik heb een mengsel gemaakt van Schar Mix C, boekweitmeel en havermeel. Voor havermeel maal ik gewone havervlokken fijn in mijn keukenmachine of koffiemolen.

Appel banaan-blondies als glutenvrij tien-uurtje

Ingrediënten

300 gram meel (100 gram boekweit, 100 gram havermeel, 100 gram bakmeel)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel fiberhusk
1 deciliter zonnebloemolie
1 ei
100 gram suiker
1 banaan en 1 appel tot moes geprakt en geraspt

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een lepel tot een dik beslag. Giet het beslag in een bakvorm die je met bakpapier hebt bekleed. Bak 30 minuten in de oven.

Laat je koek afkoelen en snij in rechthoeken. Pak de blondies afzonderlijk in zilverfolie en vries in.

glutenvrije appel banaan blondies als tien-uurtje
glutenvrije appel banaan blondies als tien-uurtje

 

glutenvrije bananen appel blondies (4)

One thought on “glutenvrije appel-banaan-blondies mee naar school

  1. Hoi Annemiek.
    Laat maar weten of het op is haha.
    Ik ga deze zo eerst ook eens uitproberen, ben net op zoek naar iets om mee naar school te nemen voor mijn oudste, ze moet nu in de 5e van het vwo lange dagen maken en redt het nu niet met pas thuis eten 😉 en brood is geen optie voor haar.Ga het wel met amandelmeel combineren denk ik. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.