Glutenvrije bami

Als ik snel iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten dan maak  ik graag bami met groente uit zo’n bamipakket van de supermarkt. Lang gebruikte ik daarvoor van die dunne rijstmie want die is glutenvrij. De wat dikkere variant had ik nog niet zonder gluten gevonden tot ik ontdekte dat je heel lekker glutenvrije bami kunt maken met spaghetti. Vandaag geef ik je mijn recept voor hele makkelijke, snelle en glutenvrije bami.

Ik gebruikte als bami de glutenvrije spaghetti van Semper. Die vind ik hier het lekkerst voor omdat die ook plat is, net als bami.  Ik at de bami heel simpel met saté uit het bbq schap van de vleesafdeling, een gebakken eitje erbij kan erg lekker zijn. Erbij doe je glutenvrije kroepoek en kant-en-klare satésaus van Conimex. Zelf satésaus maken kan natuurlijk ook.

Glutenvrije Bami

voor 4 personen

1 pak glutenvrije spaghetti (300-400 gram)
1 pak bamigroente pakket (500 gram)
3 eetlepels glutenvrije ketjap
3 eetlepels glutenvrije sojasaus (tamari)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel sesamolie
zout

Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de zonnebloemolie. Neem de taugé uit het groentepakket en roerbak de rest van de groente een paar minuten tot het gaar is maar nog knapperig.

Meng de gebakken groente, de taugé en de bami. Breng op smaak met de ketjap, sojasaus en sesamolie.

Garneer met satésaus, kroepoek, gegrilde saté, tofu  of een gebakken eitje.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.