Glutenvrije banaanpannenkoekjes

Mijn dochters zitten het liefst de hele dag geplakt achter een computer om vlogs te bekijken. Deze glutenvrije banaanpannenkoekjes zie je zo vaak op social media voorbij komen dat ook zij ze al hadden gespot.

Glutenvrije banaanpannenkoekjes
Banaanpannenkoekjes

De dames wilden ze ook een keertje maken. Het leek mij leuk om de pannenkoeken samen te maken met mijn dochters en daar dan weer eens een vlog van te maken. Maar toen we een keer op een zaterdagochtend thuis kwamen nadat ze allebei een voetbalwedstrijd hadden gespeeld, hadden ze zo een schreeuwende honger dat ik de banaanpannenkoekjes maar snel alleen, zonder camera, heb gebakken terwijl zij bijkwamen van de 3-2 overwinning (dochter 1) en de 9-0 nederlaag (dochter 2).

Het recept is eenvoudig genoeg. Men neme 1 banaan per persoon en 2 eieren op 1 banaan. Prak de banaan en meng met het losgeklopte ei. Voeg een snuf zout toe en eventueel een snuf kaneel. Verhit bakboter of olie in een koekenpan. Schep drie lepels beslag in de pan om drie-in-de-pan te maken. Bak de pannenkoekjes een minuut of 2 aan beide zijden. Houd ze goed in de gaten want door het suiker in de banaan branden de banaanpannenkoekjes snel aan.

De banaanpannenkoeken zijn zoet genoeg van zichzelf dus hebben eigenlijk geen topping nodig maar ze zijn wel extra lekker met een beetje honing, poedersuiker of jam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.