Ik was helemaal vergeten dat bloemkoolsoep vroeger mijn lievelingssoep was! Ik ben blij dat ik de soep heb herontdekt, ik ga hem zeker vaker maken.
Eerst maar eens een basisrecept en dan de variaties bedenken! Het basisrecept van bloemkoolsoep is vegetarisch en zijn veel redenen om dat zo te houden. Sommige mensen echter menen dat alles lekkerder smaakt met uitgebakken spekjes erin. In dit geval is dat ook zeker waar. Wat uitgebakken spek of snippers gerookte kipfilet geven deze soep een ziltige oppepper.
Glutenvrije bloemkoolsoep
ingrediënten
1 bloemkool
2 glutenvrije bouillonblokjes
1 ui, 1 eetlepel olie
ca 4 aardappelen
100 milliliter slagroom
Snipper de ui, was de bloemkool en snijd in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
Bak de ui glazig in een grote soeppan. Voeg daarna de bloemkool en blokjes aardappel toe en kruimel de bouillonblokjes erover uit. Roer door elkaar en schenk hier ca 2 liter water bij, tot alles net onder water staat. breng aan de kook en laat de groente 20-30 zachtjes pruttelen tot de bloemkool en aardappel gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een scheut (plantaardige) slagroom.