Glutenvrije boodschappen in Haarlem

In de 10 jaar dat wij nu glutenvrij leven is het boodschappen doen veel makkelijker geworden. Waar ik voorheen de hele stad rondfietste van natuurvoedingswinkel naar natuurvoedingswinkel kan nu gewoon naar de supermarkt. Toch fiets ik nog heel wat af om al mijn boodschappen te halen maar dat vind ik ook gewoon leuk. In deze winkels doe ik mijn glutenvrije boodschappen in Haarlem.

Supermarkt

Vomar
Voor de wekelijkse boodschappen gaan wij naar de Vomar aan de Paul Krugerkade. Ik probeer altijd zoveel mogelijk met ‘gewone’ producten te koken zoals verse groenten, aardappels, rijst en zuivel. de Vomar heeft ook zijn glutenvrije assortiment verbeterd de afgelopen jaren, zij verkopen veel van Schar en vers brood van Yam’s.

Albert Heijn
Sinds de Albert Heijn een jaar geleden zijn glutenvrije assortiment heeft vergroot ben ik een blij mens. Zelfs bij mijn buurtsuper in het centrum (Kruisstraat) is een glutenvrij schap waar ik Teffpap van Zonnatura, havermout, pasta en meel van het eigen merk koop en af en toe Schar brood.

Bij de grotere AH’s zoals die aan de Spoorwegstraat en de Drossestraat (en waarschijnlijk Sundaplein maar daar kom ik nooit) is er nog meer keuze zoals glutenvrije producten van A-merken (Van der Meulen Toastjes, Iglo visssticks, pizza van Dr Oetker, ontbijtkoek van Peijnenburg) en een uitgebreid dieetschap met onder andere het eigen merk,  Consenza en vers brood, muffins, pita’s van  Genius en van het eigen merk.

Heel handig is dat op alle producten het eigen merk van AH, zelfs de komkommers, de allergenen goed zijn aangegeven en dat zij een eigen glutenvrij logo hebben.

Soms loop ik de Dekamarkt, de Marqt (beide aan de Gedempte Oude Gracht) of binnen om te kijken wat zij in het assortiment hebben en of er iets in de aanbieding is. Bij de Deka hebben ze bijvoorbeeld voordelige en lekkere pasta, noedels en Yam’s brood.

mijn favoriete noedels

Speciaalzaken

Natuurvoedingswinkel Ekoplaza op het Houtplein
Naar de natuurwinkel ga ik bijna niet meer sinds ze alleen nog maar biologische producten verkopen. Voorheen was er een ruim assortiment met producten van Schar, Lieke is Vrij, Schnitzer etc. Dat is behoorlijk uitgedund, ze verkopen nu voornamelijk Lieke is Vrij en dat is niet mijn favoriet. Mijn belangrijkste reden om toch een keer per jaar naar het Houtplein te fietsen is Slagerij Stan Alkemade die voorin de winkel zit en zelfs glutenvrije schnitzels verkoopt.

Toko Nina
Voor glutenvrije ketjap, oestersaus, rijstmeel, tapioca, rijstvellen voor de loempias, koekjes van rijstmeel, geraspte kokos en rijstmie. (Koningstraat 48)

Ikea

Voor de Ikea ga je voor prima diepvriestaartjes. (Laan van Decima 1). Super handig om op voorraad te hebben. Ook neem ik vaak een zak vegetarische groenteballetjes mee uit de Ikea-diepvries.

Vers brood
De enige plek waar je vers, ambachtelijk, glutenvrij brood kunt kopen is bij De Groene Juffers. De Amsterdamse glutenvrije bakkerij Met Zonder levert op woensdag vers brood aan De Groene Juffers ( Mr. Cornelisstraat 44). De hele week gebak beschikbaar.

Mabrouk aan de Botermarkt heeft heerlijke groente, kruiden en een slagerij waar geen paneermeel gebruikt wordt. De toonbank met zelfschep olijven loop ik voorbij ivm met kruisbesmetting maar verder is er veel lekkers te koop. Er zijn zelfs een aantal producten van Schar en Lieve is Vrij. Ik koop hier bijvoorbeeld maismeel en gedroogde peulvruchten.

Wat je van ver haalt…

Aardig in de buurt maar niet voor de wekelijkse boodschappen zijn de glutenvrije winkels in Amsterdam en Heemskerk. Bij beide winkels kom ik wel eens maar niet regelmatig

Glutenvrij en Meer (Heemskerk)
De glutenvrije supermarkt. Eigenlijk kom ik hier te weinig maar het is ook niet heel makkelijk bereikbaar. Hier koop je vers gebakken brood, vele soorten meel, koekjes, diepvriesproducten, ijshoorntjes, bier, een walhalla! (Ambachtsring 23C, 1969 NH Heemskerk, open vrijdag, zaterdag en zondag)

Glutenvrije Winkel in Amsterdam: Pretoriusstraat 37, 1092 EZ Amsterdam

Klik voor meer glutenvrije Haarlem tips

One thought on “Glutenvrije boodschappen in Haarlem

  1. Leuk om te lezen hoe je boodschappen doet in Haarlem. Ik kom vooral veel bij de lidl in Schalkwijk. Groente, fruit, noten, zuivel en veel soorten vlees die gv zijn. Verder koop ik vaak bij de jumbo, daar hebben ze veel gv eten. De AH op de westergracht heeft een groot assortiment gv. Groter dan andere AH’s in Haarlem, bovendien kan je er goed parkeren en zit de action dichtbij.

    Verder koop ik vaak veel pasta etc op de gv markt in Hoofddorp (nov) of Vianen (april). Dan is mijn voorraad weer aangevuld.

    Dat de Groene Juffers vers brood heeft wist ik niet. Ik zal eens kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.