Glutenvrije Bread and Butter Pudding

Als glutenvrije bakker maak je wel eens mee dat een baksel mislukt. Of dat een brood of cake die je hebt gekocht erg tegenvalt: droog, kruimelig en niet lekker is. Of dat een broodje of cake over datum is. Maar glutenvrije producten zijn duur dus weggooien doe je liever niet, zeker als je het zelf hebt gebakken.
Van mislukt of tegenvallend brood en cake kunt je veel dingen maken: paneermeel, croutons, toast of wentelteefjes. Vandaag maakte ik Bread and Butter Pudding. Zo lekker dat ik de volgende keer niet wacht tot een brood of cake mislukt!

Glutenvrije Bread and Butter Pudding
Glutenvrije Bread and Butter Pudding

Oorspronkelijk maak je dit recept natuurlijk met brood, de naam zegt het al. Dat brood besmeer je met boter en jam. Maar ik had een mislukte, droge, oude cake liggen en heb die gebruikt en geen niet veel extra suiker of rozijnen gebruikt.

Glutenvrije Bread and Butter Pudding

ca 10 sneetjes glutenvrij brood of glutenvrije cake
met brood: abrikozenjam en een handje rozijnen
roomboter
125 ml slagroom
1 ei
125 ml melk
1 theelepel koekkruiden

bread-and-butter-2

Besmeer de cake met boter of het brood met boter en abrikozenjam. Klop een ei los met de slagroom, kruiden en melk. Leg de sneetjes of plakjes dakpansgewijs in een met boter ingevette ovenschaal. Bestrooi eventueel met rozijnen (als je dat lekker lijkt) en giet hier overheen het ei-roommengsel.
Zet in een voorverwarmde oven van 180 C. Bak ca 40 minuten tot het de schaal pruttelt en de bovenkant goudbruin is.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.