Als je de moestuintjes uit mijn glutenvrije verjaardagstraktatie overzicht wil maken dan heb je brownies nodig. Misschien heb je al een favoriet recept of gebruik je graag een bakmix hiervoor. Prima natuurlijk. Mijn recept voor glutenvrije brownies geef ik je vandaag. Je bakt met dit recept voor glutenvrije brownies 15 moestuintjes. Voor een klas van 30 verdubbel je het gewoon.
Glutenvrije brownies
Ingrediënten voor 15 brownies:
vorm van 20×30 cm (bv lasagneschaal)
200 gram pure chocolade
200 gram boter
200g gram basterdsuiker
4 eieren
150 gram amandelmeel
100 gram bakmeel
snuf zout
Voor de moestuintjes: 15 plastic plantenbakjes 6×6 cm
bos munt
15 propjes bakpapier voor onderin het bakje
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter en chocolade zachtjes in een pannetje of in de magnetron. Klop de eieren en voeg samen met de gemalen amandelen, de suiker en het meel toe aan de zachte chocolade en boter. Giet in een rechthoekige vorm waarvan je de bodem hebt bekleed met bakpapier en bak 25-30 minuten in de oven.
Snijd in vierkantjes van 6×6 cm
Eet zo op of verwerk in uitdeel-moestuintjes.