Glutenvrije bruschetta

Wij bestelden laatst bruschetta in een  Italiaans restaurant en dat was zo heerlijk dat ik  sindsdien alleen nog maar bruschetta wil eten. We waren bij La Forca, naar mijn bescheiden mening het beste Italiaanse restaurant in Haarlem waar ook je ook nog eens ontzettend goed glutenvrij kunt eten.

glutenvrije bruschetta
glutenvrije bruschetta

De bruschetta bestond uit een grote snee gegrild witbrood, zacht van binnen, krokant geroosterd van buiten met daarop burrata (=hele zachte mozzarella), blokjes tomaat, basilicum en parmaham. Eenvoudig en verrukkelijk.

Bruschetta is het lekkerst als de topping koel is en het brood nog warm van het grillen. Dat betekent dus dat je het niet kunt maken en wegzetten maar kort van te voren moet klaarmaken.

Ik bakte voor deze bruschetta een Iers sodabrood en liet die afkoelen in een theedoek. Je kunt natuurlijk ook een glutenvrij, voorverpakt (stok)brood gebruiken.

Ik hakte drie rijpe tomaten in kleine stukjes en liet ze uitlekken in een vergiet. Daarna bracht ik ze op smaak met een snuf zout, een snufje suiker, olijfolie en 1 teen uitgeperste knoflook. Dit kun je wel voorbereiden en in een schaaltje in de koelkast wegzetten.

Vlak voor we aan tafel gingen sneed ik 12 sneetjes van mijn brood (2 pp). Ik bestreek ze aan 1 kant met olijfolie en grilde er mooie streepjes in een grillpan. Kan ook in een gewone koekenpan.

Daarna legde ik op elk bordje 2 gegrilde sneetjes brood, schepte op elk broodjes een eetlepel tomatenblokjes, garneerde met blaadjes basilicum en legde op 1 ervan een plakje parmaham.

De burrata was ik vergeten maar dat heeft niemand gemerkt…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.