Ik heb nog veel eieren in huis die zijn overgebleven na de Paasdagen. Deze week heb ik er een lekkere cake mee gebakken. Daar heb ik dit keer een cakemix van Ruf voor gebruikt. Normaal mix ik meel voor cake liever zelf van rijstmeel, maismeel en amandelmeel. Een poosje geleden heb ik in een Duitse supermarkt een pak Ruf mix voor cake met Schokoflocken gekocht. Lekker makkelijk en ook zeer voordelig.
In Nederland zijn de glutenvrije cakemixen van Ruf ook te koop bij verschillende glutenvrije webshops. De cakemixen van Ruf kosten rond de €2,79 wat voor een glutenvrije bakmix goedkoop is.
Met deze mix kan iedereen een cake bakken. Voeg boter en drie eieren toe, even mixen, een uurtje in de oven en klaar is Kees. Om de cake helemaal af te maken zit er ook nog een zakje chocoladeglazuur bij.
Vers uit de oven is de cake het lekkerst. Na een dag begin je het verschil te proeven met een cake die gebakken is van duurder meel en wordt de cake erg droog en kruimelig.