Glutenvrije papa was jarig en hij mocht een verjaardagstaart kiezen. Hij is nogal bezig met voeding en zijn gewicht, hij wordt ten slotte ook al een dagje ouder, dus hij koos een cake.
Een gewone, simpele cake kan heel erg lekker zijn als je hem met aandacht en liefde maakt; zacht met een knapperig korstje, met de volle smaak van vanille en boter en een frisse nasmaak van citroen. Die hebben we dus maar gebakken.
Glutenvrije cake
Ingrediënten
200 gram zachte roomboter
200 gram witte basterd suiker
zakje vanillesuiker
100 gram amandelmeel
100 gram bakmeel (Schar MixC)
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
rasp van een halve citroen.
snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm in met boter. Mix de boter en de suiker en de vanille suiker tot je de suiker niet meer hoort knarsen in de kom. Voeg een voor een de eieren toe. Mix daar de amandelmeel doorheen en daarna beetje voor beetje de meel.
Voeg de bakpoeder, een snufje zout en de citroenrasp toe aan het beslag. Roer nog heel even door en schep dan het beslag in de vorm. Bak de cake 50-60 minuten in een oven van 180 °C.
Om te controleren of je cake klaar is prik je erin met een sateprikker. Als de prikker schoon uit de cake komt is hij klaar.
Bestuif met poedersuiker en serveer in dikke, goudgele plakken bij de thee of koffie.
Merci voor jullie recept, het was echt lekker! We zullen zeker nog recepten proberen …
Fijn om te horen!
Thanks! Was heerlijk.
Moest bij ons wel 70 min in oven.
Ik heb er kaneel en appels aan toegevoegd, mhhh!