Cevapcici zijn Joegoslavische worstjes van gehakt met paprika en peterselie. Ze zijn heerlijk op de barbecue maar je kunt ze ook makkelijk in een koekenpan bakken. Ik vind dit Mediterrane gerecht typisch voor de zomer. Je eet ze met een stuk glutenvrij brood of een glutenvrije pita en een klodder tzatziki of dikke yoghurt.
Glutenvrije cevapciciIk word altijd heel blij van een recept als dit. Je maakt de cevapcici met hele gewone ingrediënten. Ik had ze (bijna) allemaal gewoon in huis. Ik had alleen geen peterselie en die mis je dus op de foto, ik had geen zin om naar de supermarkt te lopen. De cevapcici waren ongetwijfeld nog lekkerder geworden als er gehakte peterselie in had gezeten.
De cevapcici smaken heel anders dan de gehaktballetjes die ik meestal maak. En de kinderen vonden het erg lekker. Dat draagt ook altijd bij aan een goed humeur.
Glutenvrije Cevapcici
500 gram gehakt (ik gebruikte rundergehakt, halfomhalf gehakt kan ook)
1 ei
1 teen knoflook
1 flinke eetlepel tomatenpuree
Zout peper
25 gram fijn gehakte Peterselie
2 theelepels paprikapoeder
1 of 2 eetlepels rijstmeel
bakboter of olijfolie
voor 25-30 worstjes
Kneed alle ingrediënten door elkaar. Voeg een eetlepel rijstmeel toe als het gehakt erg vochtig is. Vorm 25-30 worstjes ter grote van een hele dikke duim. Haal de worstjes door de rijstmeel. Bak de worstjes 8-10 minuten in een koekenpan. Eet met tzatziki of dikke yoghurt.