Glutenvrije chocolademousse

Als je lekker hebt gegeten dan is een toetje met chocolade een fijne afsluiter. Ik hoef zelf helemaal niet veel, een stukje chocolade, een bonbon of een klein puddinkje is ook al goed. Chocolademousse (met slagroom) is mijn favoriet. Chocolademousse kun je natuurlijk overal kopen, en meestal is dat ook glutenvrij, maar zelfgemaakt vind ik lekkerder omdat het dan minder zoet is.

Het recept voor chocolademousse dat ik laatst van mijn zusje kreeg heeft maar 2 ingrediënten; chocolade van Côte D’Or en ei. Je hoeft dus geen suiker toe te voegen, er zit voldoende suiker in de chocolade.

Voor de kick voegde ik nog een beetje espressopoeder en vanillesuiker toe maar dat hoeft niet. Ik vind dat erg lekker omdat de chocolade dan wat puurder smaakt. Mijn kinderen vinden zonder koffiesmaak lekkerder.

Bij grote eters neem je een ei en een reep van een blok chocolade per persoon. Ik maakte een dessert voor 5 personen van 3 eieren en 3 reepjes chocolade, dat was net een lekker hapje na een grote maaltijd.

Recept chocolademousse van Côte D’Or chocolade

voor 4 personen

4 kakelverse eieren (medium)
4 reepjes van een blok pure Côte D’Or chcoclade-1 reepje is ca 25 gram

recept glutenvrije chocolademousse

Scheid eieren. Mix eerst de eiwitten in een schone kom stijf.

Mix ook de eierdooiers schuimig

Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron.  Giet de gesmolten chocolade bij de eierdooiers terwijl je de eierdooiers mixt, zo voorkom je dat de eierdooiers gaar worden en je per ongeluk chocolade-roerei maakt.

Vouw nu met een spatel (NIET met de mixer)  het dooier-chocolade mengsel voorzichtig door de eiwitten heen. Zorg hierbij dat je zo weinig mogelijk roer-bewegingen maakt en het eiwit luchtig houdt.

Schep de chocolademousse in een vorm of individuele bakjes en laat ca 3 uur opstijven in de koelkast.

Variatietip:

Ik vind het altijd lekker om wat espressopoeder (oploskoffie) door mijn chocolade baksels en toetjes te doen. Dit zorgt voor een intensievere chocolade-mokka smaak. Ik voeg een eetlepel espressopoeder toe aan de eierdooiers en voor de balans dan ook een zakje vanillesuiker.

 

 

2 thoughts on “Glutenvrije chocolademousse

  1. Klinkt lekker, die ga ik een keer maken!
    Toen ik nog thuis woonde, maakte ik regelmatig een ‘chocolademousse’ in de magnetron. Mugcake, ver voordat het woord bestond. Met cacoa, maizena en een beetje suiker. Ben het recept al heel lang kwijt, zal het weer eens opzoeken en kijken of ik het nu nog steeds lekker vind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.