Glutenvrije chocoladepudding

Op de verjaardag van mijn vader eten wij altijd chocoladepudding. Dat was zijn lievelingstoetje en zo houden wij zijn herinnering levend. Jarenlang kochten wij een plastic bakje chocoladepudding uit de winkel tot mijn zusje dit jaar opeens op het idee kwam om zelf pudding te maken. Dat was zo lekker dat ik het recept van haar ontfutseld heb!

glutenvrije chocoladepudding
glutenvrije chocoladepudding

Waarom zou je zelf iets maken dat makkelijk in de winkel te koop is? Ik weet sinds het lezen van Ode aan de e-nummers niet meer of het beter voor je gezondheid of het milieu is om veel zelf te maken. Ik durf wel te stellen dat mijn pudding lekkerder is dan die uit de winkel aangezien ik betere ingrediënten gebruik en ik weet zeker dat het veilig glutenvrij is!

Plus: als je zelf pudding maakt heb je een mooie aanleiding om een leuke nieuwe aardewerken puddingvorm aan te schaffen…

Glutenvrije chocoladepudding

voor 8-10 personen

8 deciliter volle melk
1 deciliter slagroom of kookroom
75 gram cacaopoeder
150 gram kristalsuiker
90 gram maïzena

1 puddingvorm met de inhoud van 1 liter

Meet de melk en room af in een maatbeker en giet hiervan 2/3 in een pan. Breng de pan melk-room aan de kook. Zeef ondertussen de mazena, suiker en cacao boven de 1/3 koude melk en roer tot een papje. Neem de pan van het vuur als de melk kook giet langzaam het cacaopapje erbij terwijl je goed roert. Zet de pan weer op het vuur en laat de pudding langzaam tot borrelen komen. Blijf roeren tot de pudding zo dik is als dikke vla.Spoel de puddingvorm om in koud water en giet de dikke vla erin. Als het goed is dan past de inhoud precies in een vorm van 1 liter. Laat goed afkoelen en zeker 4 uur opstijven in de koelkast.Trek met een schone vinger vlak voor het opdienen de randen van de pudding los va de zijkant van de vorm en stort de pudding op een schaal. Lekker met slagroom

 

One thought on “Glutenvrije chocoladepudding

  1. Wat fijn om op zo’n simpele manier elk jaar wat extra aan je vader te denken!
    Wij doen dat met appeltaart, op de geboorte- en sterfdag van onze tweeling.
    Het recept lijkt erg op een recept dat ik vroeger regelmatig maakte, toen we net ene magnetron hadden en ik vaak ‘s middags zin had in chocola. Maar dat recept weet ik niet meer. Ik zal deze eens maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.