Van courgettes kun je niet alleen hartige gerechten maken, je kunt ook heerlijke zoete cupcakes bakken van courgette. Ik had een schooltuinoogst van wel 2,5 kilo courgette in huis maar het is na het bakken van deze cupcakes bijna op.
Ik ben dol op het bakken van cupcakes met groentes, ik bakte al cupcakes met biet, wortel en pompoen. Niet omdat ik dan denk dat mijn cake opeens gezond is maar omdat groente voor een fijne, vochtige en smeuïge cake bite zorgt. En dat is precies wat glutenvrije baksels nodig hebben want die zijn vaak van nature droog en kruimelig.
Dus, huppakee, wij bakken vandaag glutenvrije cupcakes met courgette in de courgetteweek.
Glutenvrije cupcakes met courgette
voor ca 20 stuks
150 gram kristalsuiker
3 eieren
150 gram roomboter
100 gram amandelmeel
100 gram glutenvrij meel (Schar mix C)
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
250 gram courgette (geraspt en uitgelekt)
Courgette:
Rasp de courgette en laat uitlekken.
Cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180°C en doe de papieren vormpjes in de bakvorm. Mix de boter, suiker, vanillesuiker, eieren, meel en bakpoeder tot een stevig beslag. Meng de geraspte courgette door het beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Je kunt dat heel handig doen met een ijsknijper.
Bak de cakejes gaar in ca 20 minuten in een oven van 180°C.
One thought on “Glutenvrije cupcakes met courgette”