Misschien ben je het rond Valentijn ook wel tegengekomen op Pinterest: hoe je met een knikker een cupcake in de vorm van een hartje maakt. Ik vind het ook na Valentijn een briljant idee. Nu de lente op uitbarsten staat is er nog genoeg om hartjes te bakken! Wij maken ze lekker glutenvrij met chocolade en amandelmeel.
Amandelmeel en chocolade zorgen ervoor dat deze glutenvrije cupcakes lekker smeuïg worden.
Om het hartje te maken plaats je gewone papieren cakevormpjes in een gewone cupcake/muffinvorm en doet het beslag erin. Dat gaat erg makkelijk met een ijsschep. Dan duw je een hoekje naar binnen met je vinger of met een satéprikker en daar laat je de knikker in vallen. Wel even wassen, hè? Ik heb balletjes gemaakt van aluminiumfolie omdat de knikkers buiten in gebruik waren. Met de glazuur kun je nog meer de illusie van een hart maken op je cupcake.
Voor 18 chocolade hartjes cupcakes
4 eieren
200 gram suiker
200 gram boter
100 gram amandelmeel
150 gram glutenvrij bloem (mais/rijstmeel)
1 theelepel bakpoeder, snuf zout
50 gram gesmolten pure chocolade
Voor de glazuur; 1 reep witte chocolade en suikerhartjes
18 cupcake cups, 18 knikkers of balletjes alufolie.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Sla de boter los met de suiker en de eieren. Zeef het meel met de bakpoeder en een snufje zout en voeg beetje bij beetje toe. Smelt de pure chocolade en meng door het beslag.
Schep het beslag in de cupcakevorm en duw de knikkers of balletjes in elk vormpje. Bak 25 minuten in de oven op 180 °C. Ze cupcakes zijn gaar als een satéprikker er schoon uit komt als je hem erin prikt.
Laat de cakejes afkoelen. Smelt de witte chocolade in een kommetje en doop de bovenkant van de cupcakes erin. Strooi suikerhartjes in de nog natte chocolade en laat afkoelen. De cakejes blijven een paar dagen goed in een afgesloten trommel.