Ik maakte laatst glutenvrije dahl van rode linzen en doperwten toen ik eigenlijk hele andere, ingewikkelde plannen had voor het avondeten. Ik was moe en wilde ook niet meer naar de winkel om boodschappen te doen voor mijn ingewikkelde plannen.
Alle ingrediënten voor dahl had ik, zonder het te weten al in huis. Mijn voorraadkast is altijd goed gevuld met rijst, blikken en pakjes tomatensaus, kokosmelk en peulvruchten. In de diepvries heb ik vaak doppertjes als back-up groenten. Ik toverde in minder dan een uur een lekkere maaltijd op tafel die ook nog eens gezond en vegetarisch was.
Ik vond ook nog een pakje pappadums in mijn voorraadkast, van mijn laatste winkelexpeditie naar de toko. Pappadums zijn gemaakt van linzenmeel, je koopt ze soms kant-en -klaar en soms moeten ze nog gefrituurd worden. Dat frituren gaat heel snel in een paar centimeter in een diepe koekenpan of wok. Al na een paar tellen in de hete zonnebloemolie zijn is de pappadum klaar en neem je de hem uit het vet met een keukenknijper.
Glutenvrije dahl van rode linzen en doperwten
- 500 gram gedroogde rode linzen
- 1 ui beetje olie
- 2 knoflook
- Teen verse gember
- 1 blik kokos
- 1 pak passata (gezeefde tomaten 500 gr)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 bouillonblokje (glutenvrij)
- 500 gram diepvries doppertjes
Goed idee inderdaad. Met een mistig en koortsig hoofdje zocht ik een simpel gerechtje uit de voorraadkast en diepvrieserwtjes kunnen er zo door. Het ruikt al lekker