Waar een engel is moet ook een duiveltje zijn. Vorige week maakte ik een angel foodcake met cranberry, een lichte, luchtige, zoete, frisse taart. Vandaag geef ik je het recept van haar tegenhanger, de devil’s foodcake. Dat is een donkere, zware chocolade taart die heel anders en toch ook heel lekker is.
De glutenvrije Angel foodcake maakte ik voor zijn zusje die vlak voor de kerst jarig is. Dit jaar heeft zij ons uitgenodigd om kerst bij haar te vieren. Ik hoef lekker helemaal niks te doen met kerst maar ik neem wel deze glutenvrije Devil’s foodcake mee.

Waar de Angel foodcake licht, luchtig, wolkig en fris is, is de Devil’s foodcake donker, zwaar en machtig. Een fantastische taart met heel veel chocolade en boter. ik bewerkte het recept van Nigella tot een glutenvrije versie.
50 gram cacaopoeder
100 gram donker bruine basterdsuiker
250 milliliter kokend water
125 gram zachte boter
150 gram kristal suiker
100 gram glutenvrij bakmeel
125 gram amandelmeel
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda (of 1 theelepel bakpoeder als je geen baking soda hebt)
1 zakje vanillesuiker
2 grote eieren
Voor de glazuur
125 milliliter water
30 gram donker bruine basterdsuiker
175 gram boter in blokjes
300 gram pure chocolade in stukjes
twee springvormen van 22 cm
voor het recept, zie dit filmpje met Nigella herself.