Glutenvrije en lactosevrije chocoladecake met olijfolie
125 milliliter kokend water
50 gram cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
150 milliliter olijfolie
150 gram amandelmeel
200 gram witte basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van een springvorm (22cm) met bakpapier.
Kook het water en doe in een kommetje met de cacaopoeder met de vanillesuiker. Roer de cacaopoeder los tot je een mooi glad papje hebt en zet apart.
Zeef de droge ingrediënten, het amandelmeel, de basterdsuiker, zout en bakpoeder.
Klop de eieren luchtig in een ruime beslagkom. Voeg eerst de olie toe en daarna het cacaopapje. Meng in delen het meel met de suiker doorheen.
Giet het beslag in de springvorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven. Bak in 45 minuten gaar. De taart mag nog een beetje kleverig zijn.
Als ik de taart suikervrij wil maken, maar bijvoorbeeld 2 eetlepels honing wil toevoegen, moet ik het water dan verminderen? Zo ja, hoeveel zou ik kunnen gebruiken?
Ik zou het niet weten. Ik eet niet suikervrij.