Glutenvrije en lactosevrije chocoladecake met olijfolie

Deze heerlijke, rijke, donkere glutenvrije en lactosevrije chocoladecake met oijfolie is niet alleen glutenvrij maar ook lactosevrij. Gelukkig hoeven wij zelf geen rekening te houden met een lactose-intolerantie maar deze taart waarbij ik olijfolie gebruik in plaats van boter bak ik graag.

glutenvrije lactosevrije chocoladetaart met oijfolieVeel mensen met een glutenintolerantie verdragen lactose ook slecht. Ook net na de diagnose coeliakie, als de darmen nog erg beschadigd zijn door gluten is het raadzaam om lactose te vermijden.
Deze glutenvrije en lactosevrije chocoladecake met olijfolie is heerlijk zacht en een beetje kleverig. Voeg voor een extra diepe chocoladesmaak een zakje oplosespressopoeder toe aan het beslag.
glutenvrije lactosevrije chocoladetaart met oijfolie
glutenvrije lactosevrije chocoladetaart met oijfolie

Glutenvrije en lactosevrije chocoladecake met olijfolie

125 milliliter kokend water
50 gram cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
150 milliliter olijfolie
150 gram amandelmeel
200 gram witte basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van een springvorm (22cm) met bakpapier.

Kook het water en doe in een kommetje met de cacaopoeder met de vanillesuiker. Roer de cacaopoeder los tot je een mooi glad papje hebt en zet apart.

Zeef de droge ingrediënten, het amandelmeel, de basterdsuiker, zout en bakpoeder.

Klop de eieren luchtig  in een ruime beslagkom. Voeg eerst de olie toe en daarna het cacaopapje. Meng in delen het meel met de suiker doorheen.

Giet het beslag in de springvorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven. Bak in 45 minuten gaar. De taart mag nog een beetje kleverig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.