Glutenvrije en vegetarische roti

Dochterlief had een huiswerkopdracht; verzin een gezonde vegetarische maaltijd, kook het en maak er foto’s van. Het liefst wilde ze broodjes shoarma maken maar helaas is dat noch vegetarisch noch gezond. Of pizza dan een goed idee was? Leek mij niet. Dan maar vegetarische roti, en nog glutenvrij ook.

vegetarische roti
Zelf vegetarische glutenvrije roti maken

Broer en zus waren hevig in protest, zij houden niet van vegetarisch eten, zeggen we. Ze smeekten om een clandestien kippenpootje bij de roti. Zij vinden vooral vleesvervangers niet zo lekker dus er ging geen tofu in het recept, gewoon wat extra groente en peulvruchten. En iedereen heeft lekker gegeten!

Glutenvrije en vegetarische roti

1 ui
2 teentjes knoflook
klein stukje gember (2 cm)
4-5 aardappelen
2 zoete aardappelen
2 winterpenen
1 prei

zonnebloem olie

3 glutenvrije groentebouillonblokjes (oa Knorr is glutenvrij)
2 eetlepels garam massalakruiden
1,5-2 liter water

500 gram sperziebonen
1 rode (punt)paprika
1 blik kikkererwten

4-5 hardgekookte eieren (1 per persoon)

roti plaat: glutenvrije wraps van Schar of BFree

vegetarische roti

Zet vul een pannetje met water. Prik een klein gaatje in de bolle kant van de eieren. Doe de eieren in het pannetje met water en zet op het fornuis. Kook de eieren in 8 minuten hard. Giet het water af (pas op; heel heet) en zet de eieren onder de stromende koude kraan. Laat de eieren afkoelen en pel ze.

Schil de ui, knoflook en gember. Snij de ui in snippers en de knoflook en gember heel erg fijn. Wat de prei en snijd in kleine ringetjes. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes (blokjes of rondjes).

Schil de aardappels, de zoete en de gewone, en snijd in dobbelstenen. Maak de sperziebonen schoon door de puntjes er aan beide kanten af te snijden.

Doe zonnebloemolie in een grote pan, laat warm worden. Doe de ui, knoflook, gember en prei in de pan en bak zachtjes gaar terwijl je goed roert. Doe de 2 eetlepels kruiden en de bouillonblokjes in de pan erbij en roer door de groente.

Doe de dobbelstenen aardappel en de sperziebonen in de pan en roer even door. Voeg nu 1,5 of 2 liter water bij de groente en roer door. Giet het blik kikkererwten af en doe de erwten in de pan. Doe nu de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.

Was de paprika en snijd in blokjes of ringen. Voeg op het laatste moment toe. De roti is klaar als de aardappelen zacht zijn, dit kun je controleren door er met een vork in de prikken.

Serveer de roti in een diep bord, geef iedereen een ei en een wrap. Dappere eters doen ook nog sambal bij de roti, lekker pittig!

vegetarische roti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.