Deze week buitelen de recepten die in het teken staan van Valentijn over ons heen op foodblogs. Ik zal het maar toegeven: ik ben erdoor besmet. Ik wil ook roze, ik wil ook zoet en verleidelijk en ik wil ook hartjes. Deze glutenvrije frambozen cheesecake ticks all the boxes. De cheesecake is roze door de frambozen, zacht, romig en zoet met een verleidelijke twist.
De bodem is gemaakt van shortbread-deeg en is dus zoet en krokant. De vulling is romig maar ook heel fris en verrassend zuur door de frambozen. Als liefde door de maag gaat dan zal deze cheesecake niet teleurstellen.
Glutenvrije cheesecake met framboos
Ingrediënten
bodem:
100 gram roomboter
75 gram glutenvrij bakmeel
50 gram fijn, wit maismeel
50 gram kristalsuiker
een snufje zout
vulling:
3 eetlepels maismeel
1 bak volle kwark (450 gram)
1 pakje roomkaas (100 gram)
2 eieren
125 gram witte basterdsuiker
200 gram frambozen (uit de diepvries is prima)
1 springvorm
aluminiumfolie
rode marsepein
Bak eerst de bodem. Verwarm de oven voor op 180 °C, vet een springvorm in met boter. Meng de boter met het maismeel, de bakmeel, de suiker en een snufje zout. Maak hier een deeg van en rol dit deeg uit over de bodem van een springvorm. Zet je springvorm in elkaar door de zijkant vast te klikken. Bak de bodem 20 minuten in de warme oven. Laat afkoelen.
Meng voor de taart de kwark en de roomkaas tot een glad mengsel. Meng hier de eieren, de suiker en het meel doorheen. Druk twee-derde van de frambozen door een zeef om pitjes te scheiden van het vruchtvlees. Roer de framboospuree door de kwark, het wordt nu al mooi roze. Prak de overgebleven frambozen fijn met een vork en roer dit ook door de kwark. Giet het framboos-kwark mengsel op de bodem en dek je springvorm af met aluminiumfolie.
Bak de taart 45 minuten in een oven van 200 °C. Laat de cheesecake goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Garneer met rode valentijns harten van marsepein.
Die ziet er lief uit!