glutenvrije, gelatinevrije cupcake traktatie

Mijn dochter was jarig en ging trakteren in de klas. Omdat ik graag met iedereen rekening houd vroeg ik aan de leerkracht of ik nog ergens op moest letten. Aangezien er drie kindjes in de klas zitten die geen varkensvlees eten liever niet iets met dierlijke gelatine. Oeps, daar gingen al mijn plannen met spekkies. Ik maakte glutenvrije cupcakes met een topping van roze glazuur en gelatinevrije snoepjes.

Glutenvrije cupcakes met gelatinevrije versiering
Glutenvrije cupcakes met gelatinevrije versiering

Ik houd van makkelijk dus ik gebruikte kant-en-klare roze glazuur uit een pakje en plakte daarmee de Zoo Mix van Katja vast. Ik had het liefste de cupcakes ook gewoon gekocht maar dochterlief wilde graag zelf bakken. Er zit dit jaar niemand in haar klas die glutenvrij eet (vorig jaar wel) maar ik bak niet met gluten uit angst voor kruisbesmetting.

Dit heb je nodig

2 zakjes roze glazuur
2 zakken Zoo Mix van Katja

glutenvrije cupcakes
glutenvrije cupcakes

voor de cakejes:

1 of 2 mini-cupcakevormen (voor 30 cakejes)
30 papieren mini-cupcake vormpjes

150 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
75 gram amandelmeel
75 gram rijst/maismeel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Bak een dag of avond van te voren de cupcakes zodat ze zijn afgekoeld als je gaat versieren.

Voor de glutenvrije mini-cupcakes gebruikte ik dit recept.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.