Glutenvrije gemberkoekjes

Deze glutenvrije gemberkoekjes zijn hartverwarmend lekker. De koekjes zijn lekker knapperig en de gember geeft de koekjes een warme bite. Ik ben dol op deze gemberkoekjes en mijn kinderen helaas ook (de trommel is altijd net leeg) maar ik kan mij voorstellen dat niet alle kinderen van gember houden.

Ik vind het lekker om de koekjes te maken met glutenvrij havermeel. Dat kun je vast kant en klaar kopen maar je kunt heel heel makkelijk zelf malen van glutenvrije havermout dat tegenwoordig vrij makkelijk te vinden is in de supermarkt. Ik maal de havermout in een (schone) koffiemolen, een keukenmachine of een staafmixer met een bakje fijn.

glutenvrij logo
Gecertificeerd glutenvrij

Let erop dat je gecertificeerd glutenvrij havermeel of havermout koopt; al het ander havermout is tijdens de groei en/of productieproces besmet met tarwe. Het staat meestal niet op de verpakking, maar je wordt er wel ziek van!

Ik heb altijd een potje gekonfijte gember in de koelkast staan. ik vind dat heerlijk door een curry of op een blokje oude kaas. De siroop in het potje kun je als smaakmaker ook gebruiken in sausen en marinades. in de koelkast blijft het erg lang goed.

glutenvrije gemberkoekjes

 

Glutenvrije gemberkoekjes met haver

Ingrediënten
125 gram roomboter
100 gram rietsuiker
125 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (bv van AH Free From of Peaks)
125 gram havermeel
1 eetlepel keukenstroop
50 gram gekonfijte gemberbolletjes (ca 5-6 bolletjes)
1 eetlepel gemberpoeder
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 °C

Smelt de boter in een steelpannetje en roer de suiker en stroop erdoor. Blijf roeren tot de suiker ook gesmolten is.

Hak de gekonfijte gember heel fijn en voeg toe aan de boter-suikersiroop.

Mix de droge ingrediënten in een mengkom en giet er de boter-suikerstroop bij. Kneed tot een deeg. Verdeel het deeg in 20-24 bolletjes. Druk ze plat op 1 of 2 bakplaten en bak de koekjes 20 minuten bruin in de oven.

Laat de glutenvrije gemberkoekjes afkoelen op een rooster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.