Op de vierde dag van de glutenvrije bloggers-advent ben ik aan de beurt. Gisteren kregen wij van Boeddha Mum haar recept voor Mince Pies. Morgen is het pakjesavond. Vandaag test ik voor jullie het recept voor glutenvrije gevulde speculaas dat deze maand in de Allerhande staat. Ik vind dat namelijk op het eerste gezicht zo’n grappig recept omdat het van die originele ingrediënten heeft.
De Allerhande plaatste deze maand een recept voor glutenvrije gevulde speculaas. Dat is sowieso al het vermelden waard! Het speculaasdeeg wordt gemaakt van Teffpap. Die eet Alexander elke ochtend als ontbijt dus dat vind ik leuk. Ook gaat er amandelen, palmsuiker, kokosolie en witte bonen in. Ik ben niet zo van de kokosolie of de palmsuiker, dat vervang ik gewoon door boter en basterdsuiker. Maar de Teffpap en witte bonen ga ik zeker gebruiken in het recept. Dat zijn ingrediënten die ik gewoon in de kast heb staan en waarvan ik nou nooit zelf zou denken, kom daar maak ik eens speculaas van. Ze voegen wel degelijk voedingswaarde, want vezels, toe aan het gebak.Het recept is voor Allerhande ontwikkeld voor Eke Marien van de website Koken met Kennis. Meelezende Sint-, en Kerstmannen: zijn nieuwste boek Bakken met Kennis staat op mijn verlanglijstje!
Boodschappenlijstje Glutenvrije Gevulde Speculaas:
150 g bruine basterdsuiker
125 g roomboter
3 g zout
250 g teff meergranenontbijt
5 g bakpoeder
10 g speculaaskruiden
150 ml water
1 citroen (schoongeboend)
190 g garneeramandelen
100 g kristalsuiker
110 g witte bonen
20 garneeramandelen
Kijk voor het recept voor gevulde speculaas op de site van Albert Heijn .
Ben je benieuwd wie er morgen aan de beurt is voor #decemberglutenvrij? Neem dan morgen een kijkje op www.koosglutenloos.nl…..
Maar het belangrijkste: is het lekker?
Hi Annemiek,
inderdaad een interessant recept! Ik ben ook reuze benieuwd of het ook smaakt 🙂
Fijne pakjesavond!
groetjes, Linda
Ziet er goed uit, maar is/was het ook lekker? Ik ben geen bakprinses, en als ik al de moeite doe …
Ik heb al weleens iets met bonen gebakken, maar teff pap! Dat klinkt bijzonder interessant. Hij ziet er wel écht ook uit als gevulde speculaas. Spannend recept 🙂
Jaaa wij vinden hem heel erg de moeite waard!!