Glutenvrije goulash

Ik ben dol op stoofgerechten maar gek genoeg had ik in geen jaren glutenvrije goulash gemaakt. Terwijl goulash alle eigenschappen heeft waar ik zo dol op ben: alle ingrediënten in 1 pan, zacht vlees en een heerlijke saus en makkelijk glutenvrij na te bootsen.

glutenvrije goulash
glutenvrije goulash

Ik maak graag draadjesvlees, boef bourguignon en ossobuco als iemand komt eten. Het is lekker maar ook makkelijk als je ‘s middags een pan kunt klaarzetten op het vuur die verder alleen nog maar hoeft te pruttelen. Beetje aardappel, pasta, puree of rijst erbij en je kunt aan tafel.

In de recepten voor goulash die ik bestudeerde voor ik ging koken las ik dat er geen wijn en knoflook in de pan gaan, voor mij de usual suspects in een stoofschotel. Dat maakte dat het opeens een heel andere smaak had dan we gewend waren en dat was precies waarnaar ik op zoek was. Een gerecht dat simpel is maar ook eens heel iets anders. Mission accomplished!

Op de markt, waar ik mijn boodschappen deed, lagen zakken schattige kleine paprikaatjes bij de groentekraam. Ik nam een zak rode en een zak oranje mee. Ik vond ze zo leuk dat ik ze besloot maar vier paprikaatjes in de pan mee te stoven voor de smaak en de rest te roosteren in een hete oven en ze apart bij de goulash te serveren. Dat kun jij ook doen maar je kunt natuurlijk ook alle paprika meestoven in de pan.

Glutenvrije goulash

voor ca 6 personen

1 kilo runderriblappen in blokjes
1 kilo rode paprika
2 uien
2 eetlepel tomatenpuree
1 liter vleesfond (glutenvrij)
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
2-3 laurierblaadjes
zout & peper
1 eetlepel glutenvrij meel
olijfolie

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Fruit aan in olijfolie. Snijd intussen het vlees in blokjes. Dep goed droog, bestrooi met zout en peper en meng ze dan met het meel. Zorg ervoor dat alle zijden van de vleesblokjes bedekt zijn met meel.

Als de uien glazig zijn voeg je het vlees toe aan de pan en bak je het 5 minuten aan. Voeg de tomatenpuree, karwijzaad en paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Giet nu het vleesfond, en laurierblad toe. Zorg ervoor dat het vlees net onder het vocht staat. Doe een deksel op de pan en laat de pan op een zacht vuur 2-3 uur stoven tot het vlees zacht is.

Lekker met een gekookt aardappeltje, puree of rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.