Glutenvrije groenteballetjes van Ikea

Hoewel ik niet veel kant-en-klare producten gebruik, ik vind ze vaak ook niet lekker ben ik toch erg enthousiast over de groenteballetjes uit de diepvries van de Ikea. In tegenstellig tot de beroemde gehaktballetjes van de Ikea zijn de groenteballetjes wel glutenvrij en vegetarisch. En ze zijn ook nog eens lekker! ikea-groenteballetjes-1

In deze drukke dagen rond de feestdagen is het heel fijn om een makkelijke en snelle maaltijd achter de hand te hebben voor als je laat thuiskomt na een kerstborrel of feestje. De groenteballetjes doen mij denken aan falafel. Er zit dan ook (kikker)erwten en erwtenmeel in.

Ik serveerde de balletjes met een salade van verse kruiden en quinoa maar met rijst, frites of op een pitabroodje lijken ze mij ook heerlijk.

Bij balletjes hoort een sausje vind ik. Daarom maakte ik een simpele tomatensaus erbij. De volgende keer maak ik er misschien tzatziki bij.

Glutenvrije groenteballetjes van Ikea met een tomatensaus op salade van Quinoa en verse kruiden.

1 zak groenteballetjes
200 gram quinoa
1 bosje peterselie, 1 bosje koriander
1 gesnipperd uitje
1 komkommer in dunne plakjes
olijfolie
1 citroen

2 blikjes gepelde tomaten, zout/peper

Kook de quinoa gaar en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de balletjes in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Snijd de groenten en kruiden fijn en hussel door de quinoa. Breng de salade op smaak met olijfolie en citroenrasp en -sap.
Verwarm de blokjes tomaten en een pan, breng op smaak met zout en peper en pureer met een staafmixer.

ikea-groenteballetjes-2

Dit artikel is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.