Glutenvrije ijsbakjes

glutenvrije ijswafelbakjes
glutenvrije ijswafelbakjes
We hebben vandaag iets te vieren dus ik wil graag een feestelijk toetje maken. Ik heb zin in een ouderwetse Dame Blanche. Het is leuk om daar dan zelf bakjes voor te maken met mijn wafelijzer. Het kniepertjes recept dat ik heb is daar perfect voor maar gebruikt wel 250 gram meel. Dan sta ik dus een dik uur in de keuken om wafels te bakken en daar heb ik vandaag dus geen zin in. Ik heb mijn recept dus een beetje aangepast zodat ik sneller klaar ben. 
De wafels, of kniepertjes, heb ik over een klein schaaltje gevouwen en in vorm gebracht door er een groter schaaltje overheen te duwen. Als dat zo afkoelt dan heb je een mooi dessertschaaltje dat je lekker op kunt eten. Je kunt het vullen met vanille-ijs, slagroom en warme chocoladesaus of desnoods met magere kwark en vers fruit. 
 
Glutenvrije wafels in de vorm van een dessertschaaltje, voor 10 stuks
 
Ingrediënten:
100 gram suiker
1 deciliter warm water

65 gram gesmolten boter
1 ei
125 gram glutenvrij bloem
theelepel xanthangom

Benodigdheden: wafelijzer

Bereiding:
Los de suiker in 1 dl verwarmd water op en meng de boter in het suikerwater. Zeef de bloem en roer er het losgeklopte ei en – in gedeelten – het suikermengsel bij zodat een glad deeg ontstaat. Laat het deeg afgedekt een uurtje rusten.

Verhit een rond, plat wafelijzer flink en vet het in. Schep een eetlepel deeg midden op het hete ijzer en knijp dicht. Bak aan beide kanten in 1 tot 2 minuten op halfhoog vuur gaar.

Vouw het net gebakken kniepertje om een schaaltje om er een bakje van te maken of rol er een ijshoorntje van. Laat afkoelen en vul met iets lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.