Op de een of andere manier spreekt kipgehakt mij niet zo aan. Ik had dus ook nog nooit kipgehaktballetjes gegeten of gemaakt. Tot ik op ergens een recept zag voor kipgehaktballetjes in kokossaus en nog een pakje kippendijen in de koelkast had liggen. Toch maar eens geprobeerd om glutenvrije kipgehaktballetjes te maken. Dat was dus een groot succes. Mijn kinderen vroegen of ik dit vaker kon maken. Recept geslaagd!

Soms heb je dat, dat je een product niet kies om te eten omdat de naam je niet lekker in de oren klinkt. Zo heb ik pas op rijpe leeftijd ontdekt dat bokkenpootjes erg lekker zijn. Ik had ze nooit gekocht want ik vond het een vieze naam. Nu eet ik met liefde een hele trommel leeg.
Voor dit recept van glutenvrije kipgehaktballetjes heb ik verschillende recepten naast elkaar gelegd en er mijn eigen glutenvrije draai aan gegeven. Ik vind het leuk om het kipgehakt zelf te maken. dat kan vrij eenvoudig met kipfilet en een keukenmachine of zelfs staafmixer. Maar er is natuurlijk niks mis met het kopen van kant-en-klaar kipgehakt.
Glutenvrije kipgehaktballetjes
voor 5 personen
voor de balletjes
5 kippendijen zonder been (of 500 gram kipfilet)
1 theelepel currypasta (rode)
1 teen geknepen knoflook
2 cm geraspte gember
1 klein uitje, fijngehakt
1 kleine eitjes, of 1 grote
2 eetlepels glutenvrij paneermeel (of 2 verkruimelde, geroosterde gv bammetjes)
1 eetlepel glutenvrije sojasaus (zoute)
sap van een halve limoen
Voor de saus
1 blik kokosmelk (400gr)
1 eetlepel maizena
1 rode paprika in blokjes
rasp van limoen
koriander
Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes in de kom van de keukenmachine of een kom voor de staafmixer en maal fijn tot je glad gehakt hebt. Draai hier kleine balletjes van. Verhit zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de balletjes in ca 10 minuten gaar.
Gier het halve blik kokosmelk leeg in de pan bij de balletjes en houd de andere helft even apart. Roer hierin de maizena glad en voeg ook toe aan de pan. Laat even pruttelen tot de saus gebonden is en breng op smaak met de blokjes paprika, limoenrasp en gehakte koriander.
