Omdat het deze week Suikerfeest is doe ik nog een glutenvrij koekjes recept. Deze koekjes worden gemaakt van marsepein en zijn mier en mier zoet, maar ja, het is dan ook Suikerfeest!Deze marsepeinkoekjes kunnen heel goed door kinderen worden gemaakt. Het recept heeft maar weinig ingrediënten en er komt niet veel fijne motoriek aan te pas. Lekker met die handjes in het deeg en kneden maar.
Marsepeinkoekjes met chocolade
1 pakje witte marsepein
100 gram suiker
1 eiwit en 1 eierdooier
100 gram chocolade
75 gram amandelschilfers
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de marsepein in kleine stukjes. Meng het eiwit en de suiker door de marsepein en kneed tot een deeg. Schep met een eetlepel een stukje van het deeg af, vorm tot een kort worstje en leg op een bakplaat. Bestrijk de koekjes met eigeel en bestrooi met de amandelschilfers.
Bak de koekjes 20-30 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen. Verwarm de chocolade en bestrijk de uiteinden van de koekjes met chocolade.