Vrijwel alle voedingsadviezen komen op 1 advies neer: eet meer peulvruchten. Dat gaan we dus maar doen want deze glutenvrije linzensalade van Beluga linzen is bepaald geen straf of te eten.
Het voordeel van linzen boven andere peulvruchten vind ik dat ze een korte kooktijd hebben. deze Beluga linzen kook je in 30 minuten gaar zonder dat ze kapot gaan of papperig worden. Het lijkt inderdaad wel een beetje op kaviaar.
Ik at de linzensalade bij een barbecue, en een keer bij courgettepannenkoekjes. Ik kan mij voorstellen dat het ook lekker is bij een gegrild kippetje, een picknick of gourmet.
Linzensalade
250 gram Beluga linzen
1 uitje
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 komkommer
1 paprika (kleur naar keuze)
1 stengel bleekselderij
bosje peterselie
olijfolie
1 citroen
1 blok feta
Kook de linzen met het teentje knoflook gaar in ruim water en giet af. Het teentje kook ik mee omdat zo de scherpe smaak er een beetje af gaat. Snijd tijdens het koken de groenten en kruiden fijn. Maak een dressing van de gekookte knoflook, olijfolie, geraspte citroenschil en citroensap. Breng de uitgelekte linzen op smaak met de dressing en meng de groente en feta erdoorheen. Dien lauwwarm of afgekoeld op.