Glutenvrije lunch #wijbloggenglutenvrij

Na alle gebeurtenissen in Parijs krijg ik een gezellig blogje over glutenvrij lunchen niet goed uit mijn pen. Ik geef je dus strakjes een paar links met glutenvrije lunchtips die ik al eerder publiceerde.Nu eerst: wat krijgen jouw kinderen mee van alle gebeurtenissen in de wereld op het moment?

Je kunt de ontwikkelingen in de wereld op dit moment moeilijk weghouden bij kinderen, als je dat al zou willen. Wij kijken vrijwel dagelijks naar het Jeugdjournaal en naar aanleiding daarvan vraag ik de kinderen: wat hebben we nou eigenlijk gezien, waar ging dit over?

Vaak weten ze al best veel van wat er in de wereld gebeurt. Dat krijgen ze ook mee op school of van vriendjes. Vlakbij de basisschool waar mijn kinderen op zitten worden vluchtelingen opgevangen. Aan de start van dit schooljaar hebben ze op school rugzakjes gevuld voor gevluchte kinderen die aankomen op Lesbos. Zo komt de vluchtelingen crisis heel dichtbij.

En dan nu Parijs. Ook deze verschrikking heb ik zo eenvoudig mogelijk uitgelegd. Ze gaan er toch over horen op school.

Ik vind het verslag van het Jeugdjournaal duidelijk en zonder angstaanjagend te zijn.Verder op de site van het Jeugdjournaal staan tips over hoe je met vervelend nieuws kunt omgaan. Op de kindercorrespondent las ik tips voor ouders over hoe je over Parijs kunt praten met je kinderen.

En omdat het leven ook doorgaat: de glutenvrije lunch.

Alexander krijgt elke dag een broodtrommel mee met twee sneetjes brood. Een boterhammetje met Nutella en een met iets hartigs. Als hij uit school gaat sporten krijgt hij er nog twee mee. Brood bak ik zelf of koop ik in de supermarkt.

Heel simpel. Deze jongen krijgt geen kliekjes avondeten mee, geen rijstwafel met humus, geen stukjes komkommer of nootjes, geen salade, geen hardgekookt ei, geen yoghurt met muesli. Dat zou hij ook niet opeten want dat vindt hij raar.  Hij schaamt zich niet voor zijn dieet en hij houdt zich er keurig netjes aan maar het liefst wil Alexander gewoon eten, erbij horen en niet opvallen. Glutenvrije mama doet dus niet mee aan #meenaarschool.

Deze bloggers doen ook mee aan #wijbloggenglutenvrij

storiesofacoeliac.nl
www.deglutenvrijeman.nl
mijnserendipity.wordpress.com/
glutenvrijreizen.blogspot.nl
ikbenglutenvrij.nl
www.pinkpequena.nl
www.blog.morethansoup.be
glutenvrijers.be
mamaenemily.wordpress.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.