Glutenvrije mama 2016 jaaroverzicht

Tussen kerst en Oudjaar is het tijd om terug te blikken naar 2016.  Vandaag blik ik samen met jullie terug op mijn blogjaar. Welke recepten waren populair op het blog en wat is mijn favoriet? Wat was er opmerkelijk en waar heb ik aandacht aan besteed? Ik zet het allemaal op een rijtje.

Recepten

glutenvrije donut
glutenvrije donut

Mijn best gelezen recepten van dit jaar zijn mijn recepten voor glutenvrije donuts, tompoezen, koningsdag cupcakes en glutenvrije roze koeken. De voorkeur van glutenvrij Nederland is duidelijk zoet!

Ook mijn posts over zachte bolletjes en mijn 5 favoriete glutenvrije broden deden het goed.

Mijn persoonlijke favorieten van 2016 zijn mijn recept voor om zelf Snickers te maken en de glutenvrije Snickerstaart.

Het jaar 2016 zal hier thuis de geschiedenis ingaan als het jaar van de courgette. Dankzij de schooltuin van Alexander werden wij overspoeld met courgettes.

Hotspots

Hotspots is een vies blogwoord voor leuke restaurants en cafe’s. Als ik zelf een tripje maak naar een stad of op vakantie ga dan zoek ik natuurlijk altijd waar wij veilig glutenvrij kunnen eten.  Mijn artikelen met tips om glutenvrij op vakantie te gaan en voor glutenvrije restaurants in Haarlem, Berlijn en Italië werden dit jaar ook veel gelezen.

Media

want ze hoeven mijn voedsel maar aan te raken met van die glutenhandjes en dan ga ik braken.

Het jaar begon goed met een prachtige uitzending van Het Klokhuis over coeliakie. Mijn ego werd flink gestreeld toe ik gevraagd werd voor een interview met recept in het Coop tijdschrift in Aan de Keukentafel en voor twee artikelen in de Margriet. Alles over coeliakie.

Lezen

Eet Als Een Expert
Eet Als Een Expert

Ik blies mijn rubriek #gezondlezen weer tot leven. Mijn favoriete boek, en meest gelezen recensie was voor Eet Als een Expert.

Carlijn van Foodless gaf haar eigen kookboek uit met veel allergievriendelijke recepten. Ik kreeg Bakken met Kennis voor mijn verjaardag en dat is mijn favoriete kookboek van 2016.

A merken

2016 is ook het jaar dat er veel A merken glutenvrije producten uitbrachten: Koopmans, Peijnenburg, Grande D’Italia, Bavaria, Verkade.

Coeliakiemaand

In mei organiseerden wij voor de tweede keer de coeliakiemaand. Vorig jaar maakte ik een lesbrief voor leerkrachten op de basisschool. Dit jaar ontwikkelde ik een powerpoint voor een spreekbeurt over coeliakie. Om de activiteiten van de coeliakiemaand beter te kunnen inzetten besloten wij een stichting op te richten en ik werd  gevraagd om plaats te nemen in het bestuur. Dat doe ik natuurlijk graag.

#Wijbloggenglutenvrij

Ook dit jaar blogten wij weer samen op de 15e van de maand. Dit jaar deed ik elke maand mee. Mijn best gelezen bijdrage dit jaar is Coeliakie is niet moeilijk! (not). Daarnaast wisselden wij ook nog recepten in de Glutenvrije Foodblog Swap. Ook erg leuk om te doen.

Persoonlijk

bij de notaris

Ik heb een mooi blogjaar achter de rug. Mede dankzij een carrière-move heb ik meer tijd voor gezin, familie, vrienden, koken en bloggen. Dat geeft rust en en ruimte. Daardoor heb ik bijvoorbeeld ook tijd om mij in te zetten voor het bestuur van de coeliakiemaand en dat vind ik belangrijk. Een jaaroverzicht van de activiteiten van de stichting staat op coeliakiemaand.nl.

Allerbest gelezen

En het allerbeste gelezen artikel op glutenvrijemama is mijn post over de glutenvrije frozen traktatie die ik in 2015 maakte voor mijn jongste dochter. Daar word je toch blij van?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.