Glutenvrije Marmer-blondies

glutenvrije blondies
glutenvrije blondies

Blondies zijn eigenlijk net brownies maar dan niet bruin. In plaats van cacao en/of gesmolten chocolade maak je het beslag met witte of lichtbruine basterdsuiker.

In deze blondies gaat de gesmolten chocolade niet door het beslag maar wordt het in een spiraalvorm gegoten over het beslag dat al klaar staat in de bakvorm. Zo krijg je mooie chocolade swirls door je cake die de stevigheid hebben van chocolade, zoals bij chocolate-chip-cookies.Je krijgt het marmerpatroon door een of twee keer door de gesmolten chocolade te roeren.

Glutenvrije Marmer-blondies

3 eieren
100 gram suiker
150 gram boter
75 gram maïsmeel
75 gram amandelmeel
1 desertlepel bakpoeder
1 reep chocolade van 100 gram

Verwarm de oven voor op 175 C en bekleed de bodem van je brownievorm met bakpapier.
Maak het beslag door de eieren los te kloppen met de boter. Mix daar achtereenvolgens de suiker, bakpoeder en het meel doorheen. Giet in een brownievorm.
Smelt dan de chocolade, puur of melk, wat je het lekkerst vindt. Ik doe dat altijd in de magnetron maar het kan ook au-bain-marie (in een kom boven een pannetje kokend water.)

Giet de gesmolten chocolade in een spiraal uit boven het beslag. Roer en 1 of twee keer doorheen met een mes. Als je 1 x in de rondte roert en 1 x diagonaal krijg je een hart vorm. Pas op, niet te vaak anders gaat de chocolade mengen met het beslag. Het resultaat is een blondie met twee structuren: luchtige cake met stevige chocoladeswirls erdoor heen.

Bak ca 30 minuten  in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snijd in 16 vierkantjes.

 

2 thoughts on “Glutenvrije Marmer-blondies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.